Bijzondere kavels van deze week

Motorsporthelden dichterbij dan ooit

Dit weekend vindt in Assen de achtste ronde van het MotoGP Wereldkampioenschap plaats. In samenwerking met het TT Festival en het TT Museum in Assen organiseren we twee bijzondere veilingen. Een veiling met bijzondere motoren en een veiling met motor memorabilia. MotoGP fanaten kunnen hun hart ophalen, want Valentino Rossi, Jorge Lorenzo en Marc Márquez signeerden speciaal voor deze veilingen een aantal objecten... Lees snel verder!

Tijdens de motor veiling komen in totaal 40 bijzondere motoren onder de hamer. Van oude racemotoren van oud-coureur Frans Vos tot aan fantastische moderne racemonsters. Bijzonder is dat Catawiki een aantal motoren in een glazen box tentoongesteld heeft tijdens de festiviteiten die gedurende de TT in Assen plaatsvinden. Volgens veilingmeester John Searle, motoren expert van Catawiki, is het topstuk van de veiling de Honda NR 750 RC 40 met ovale zuigers. Deze motor kan ruim 100.000 euro opbrengen.

In de tweede veiling worden vele zeldzame (gesigneerde) MotoGP memorabilia aangeboden. Speciaal voor de veiling signeerde Valentino Rossi, Jorge Lorenzo en Marc Márquez een aantal bijzondere objecten waarop geboden kan worden. Topstukken van de veiling zijn een foto op een aluminium plaat die gesigneerd is door deze drie wereldkampioenen en door Rossi gesigneerde klompen. De opbrengst van deze veiling zal ten goede komen aan het TT Museum in Assen die in 2018 zijn deuren zal openen.

 

 

 

 

 

 

Valentino Rossi (links) en Jorge Lorenzo (rechts) zetten hun handtekening

Deze drie grootheden zullen dit jaar voor het eerst op de zondag om de TT van Assen strijden. De 85 voorgaande edities werden namelijk allemaal op de zaterdag verreden. De Grand Prix van Assen was al jarenlang de enige race die niet op zondag werd verreden en dat had een opmerkelijke reden. Vroeger raceten de coureurs namelijk nog door de Drentse dorpen. De coureurs moesten dan ook langs de plaatselijke kerken en men wilde niet dat zij op zondag hier langs reden. Daarom werd de race op zaterdag georganiseerd en dat is nooit meer veranderd. Tot 2016 dus.

Deze veiling loopt tot en met zondag 3 juli. De speciale TT motoren veiling loopt af op dinsdag 28 juni.


Een stukje nostalgie: John Surtees wint de TT van Assen in 1959

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 35.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!