Bijzondere kavels van deze week

De duurste voetbal ter wereld?

Het zal je gebeuren: je doet gratis mee aan een reclamestunt van online gokkantoor Unibet en je wint zomaar een 14 karaats gouden bal ter waarde van 75.000 euro. Het overkwam een Nederlandse voetbalfan 10 jaar geleden. Unibet had tijdens het WK voetbal in Duitsland (2006) een gouden bal in een ijsblok gehangen. De deelnemer die raadde hoelang het zou duren voordat de bal eruit zou vallen kreeg de bal. Hoelang de bal er over deed om uit het ijsblok te vallen? Lees snel verder!In totaal deden ruim 40.000 mensen mee aan de wedstrijd. De gouden bal deed er uiteindelijk 663.546 seconden over om uit het blok te vallen. De Nederlandse winnaar zat met zijn geschatte tijd slechts vijf seconden naast de uiteindelijke tijd. De bal is door de steeds verder oplopende goudprijs inmiddels een stuk meer waard geworden. En dat is volgens de eigenaar een mooi moment om deze nu op onze voetbal veiling aan te bieden. 

Volgens veilingmeester Marc Jans, sport memorabilia expert bij Catawiki, gaat het om iets heel bijzonders. ''De gouden bal is op zich zelf al uniek, maar de bal is ook nog eens gegraveerd met handtekeningen van een aantal bekende voetballers zoals Ruud Gullit en de Braziliaan Romario. Deze handtekeningen zijn eerst door de voetballers persoonlijk gezet en later in de bal gegraveerd''. De verwachting is dat de bal tussen de 90.000 en 125.000 euro zal opbrengen.

De veiling met de gouden bal is inmiddels gestart en duurt nog t/m vrijdag 8 juli.

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 35.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!