Geschiedenis

10 dingen die je nog niet wist over Audrey Hepburn

Laatste update door Abby | 5 juli 2018

Audrey Hepburn was een fantastische ster en bekend bij bijna iedereen. Ze maakte beroemde films zoals Breakfast at Tiffany's en was een echt modeicoon. Op 4 mei zou ze haar verjaardag hebben gevierd, als er geen einde aan haar leven was gekomen op 63-jarige leeftijd. Bijna elk moment in haar volwassen leven is gedocumenteerd, maar toch zijn er dingen die we niet over haar weten. Hier zijn 10 feiten die je na vandaag van die lijst kunt afstrepen.

____________________

1. Ze had een sterke band met Nederland
Audrey woonde tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Ze kon zelfs Nederlands spreken! Haar moeder dacht dat ze hier veilig was, omdat Nederland een geschiedenis van neutraliteit had. Maar zoals we weten uit de geschiedenis, werd ook Nederland binnengevallen. 


Foto: The Odyssey Online

2. Haar slanke figuur was een gevolg van ondervoeding op jonge leeftijd
Ze was zo slank omdat de nazi's tijdens de oorlog de voedselvoorziening afsneden. Tijdens de oorlog waren miljoenen mensen ondervoed en ook voor Audrey gold dat toen ze opgroeide. Ze is daar nooit helemaal van hersteld.


Foto: paperlief

3. Haar echte naam was niet Audrey Hepburn

Toen ze op 4 mei 1929 werd geboren in Brussel, kreeg ze de naam Audrey Kathleen Ruston. Om te voorkomen dat ze gevangen genomen zou worden tijdens de oorlog, nam ze in 1940 de naam Edda van Heemstra aan. Engels klinkende namen werden namelijk geassocieerd met de Britten, en waren daarom gevaarlijk. Na de oorlog besloot ze zichzelf Audrey Hepburn te noemen.


Foto: Wikipedia

4. Ze volgde een opleiding tot tandartsassistente

Voordat ze begon met acteren, volgde Audrey een opleiding tot tandartsassistente. Maar al voordat ze die had afgemaakt, werd ze ontdekt door een talentscout en kreeg ze haar eerste rol op Broadway in 'Gigi'. Dit was haar grote doorbraak, die leidde tot een productieve filmcarrière.


Foto: Masterfile

5. Haar ouders sympathiseerden met de nazi's

Haar vader Joseph verliet haar toen ze nog een kind was. Joseph sympathiseerde met de nazi's en werd tijdens de Tweede Wereldoorlog vastgezet door de Britten, die hem beschouwden als staatsvijand. Haar moeder sympathiseerde alleen aan het begin van de oorlog met de nazi's.

6. Ze had een affaire met medespeler William Holden
Toen Audrey in 'Sabrina' speelde, had ze buiten de set een relatie met medespeler William Holden, destijds een grote ster en getrouwd. Holden stond bekend als womanizer en zijn vrouw tolereerde zijn escapades, maar nu wilde hij zijn vrouw verlaten voor Audrey. De relatie was echter geen lang leven beschoren, omdat Audrey een gezin wilde en Holden niet.


Foto: The Red List

7. Hepburns karakter in 'Breakfast at Tiffany’s' was voor haar aangepast
De hoofdrol in 'Breakfast at Tiffany’s zou in eerste instantie naar Marilyn Monroe gaan. De schrijver van de roman dacht dat Marilyn beter geschikt was om een callgirl te spelen. Audrey kreeg de rol echter, met als gevolg dat het karakter herschreven werd zodat het beter bij haar paste. Dat bleek een schot in de roos; de film wordt nu nog steeds gezien als iconisch en invloedrijk.


Foto: Viola

8. Audrey ging uit met JFK
Voordat John F. Kennedy trouwde met Jackie, ging hij tijdens zijn gouverneurschap een paar maanden om met Audrey. Die relatie duurde echter niet lang.


Foto: Wikipedia

9.  Ze had haar eigen tuinserie
Voordat ze overleed deed Audrey een documentaireserie onder de titel 'Audrey Hepburn's Garden of the World'. Zoals de titel al zegt, bezocht ze daarvoor de mooiste tuinen in de wereld. Ze kreeg zelfs postuum een Emmy voor haar prestaties. De serie ging een dag na haar dood in première: op 21 januari 1993.


Foto: Hello Foros

10. Er is een tulp vernoemd naar Audrey
In 1990 werd een tulp vernoemd naar Audrey. De tulp was een nieuwe, witte zaailing, die naar haar vernoemd werd ter ere van haar geweldige acteercarrière en haar liefdadigheidswerk voor Unicef. Tijdens de ceremonie in Nederland gaf ze de eerste tulp aan haar tante Jacqueline. 


Foto: Pinterest

Ben jij een echte Audrey Hepburnfan? Bezoek dan onze wekelijkse iconisch speelgoed- en filmmerchandiseveiling voor alles over Audrey en andere beroemde filmsterren.

Meer ontdekken Audrey Hepburn | Mode | Filmmemorabilia

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu