Interviews

Een dag uit het leven van moderne juwelenexpert: Joyce Drijver

In samenwerking met Joyce Drijver - juwelen expert

Wat weet jij van onze experts? Elke week introduceren we een Catawiki expert op onze blog om een beetje te weten te komen hoe hun leven er uitziet. Deze week hebben we gesproken met onze expert Joyce Drijver, een enthousiaste expert in moderne juwelen. "Elke dag is anders als je een Catawiki expert bent!", vindt Joyce. We zijn het roerend met haar eens, maar voordat we een kijkje nemen in de wereld van Joyce, willen we even snel uitleggen wat een Catawiki expert precies inhoudt.

Wat is een Catawiki expert?
De belangrijkste verantwoordelijkheid van onze experts is om onderzoek te doen en kavels goed te keuren die verkopers op Catawiki willen laten veilen. Wanneer de kavels zijn goedgekeurd, en een geschatte prijs is vastgesteld, stellen experts de (thema-)veilingen van hun individuele vakgebied samen. Een dagelijkse taak is het beantwoorden van allerlei vragen van kopers en verkopers die verwijzen naar speciale objecten of veilingen in het algemeen. Hun selectie van 'wow' kavels, zoals we die graag noemen, is ook onderdeel van hun dagelijks werk. 


Een dag in het leven van Joyce
Wat Joyce het leukst vindt aan haar baan als een Catawiki expert is dat geen dag hetzelfde is! "Ik ben constant op zoek naar nieuwe, unieke en mooie objecten om in mijn veilingen op te nemen, waardoor de jacht op de beste kavels nog spannender maakt."

Joyce begint haar dag door te kijken naar de kavels die verkopers voor een veiling willen aanbieden en controleert of deze items geschikt zijn. "Als er iets onduidelijk is van een bepaald kavel, neem ik meestal opnieuw contact op met de verkoper. Bovendien beantwoord ik allerlei vragen op het gebied van sieraden. De vragen zijn vaak gerelateerd aan de kwaliteit of het achtergrondverhaal van bepaalde sieraden. Sommige sieraden, bijvoorbeeld, waren een erfstuk en zijn nu beschikbaar om te worden geveild. De rest van de dag is opgebouwd uit een bezoek aan verkopers of potentiële verkopers in de moderne juwelenmarkt. Ik bezoek graag verkopers en potentiële verkopers", zegt Joyce,"want elke veiling moet zo veel mogelijk spannende juwelen bevatten. Weten welke sieraden op dit moment populair zijn, vergt heel veel onderzoek."  


Speciale items
Joyce werkt pas een paar weken voor Catawiki, dus ze is een echte Catawiki newbie. "Dat betekent echter niet dat ik nieuw in het veld ben. Ik heb lang als een taxateur gewerkt", zegt Joyce. "Een tijdje geleden, voordat ik bij Catawiki werkte, heb ik een taxatie uitgevoerd voor een oudere dame. Ze kwam naar me met een oude schoenendoos. In de doos lag een schitterende ketting van Lalique, in perfecte staat! Dit soort ketting zie je niet zo vaak, waardoor een taxatie extra speciaal wordt. Deze dame had de ketting als cadeau gekregen en had geen idee hoe waardevol de ketting echt was." 


De tip die Joyce als expert wil geven aan alle lezers is om dagelijks Catawiki te bezoeken, omdat de veilingen dagelijks veranderen, wat betekent dat je nooit weet wat je misschien in de toekomst tegenkomt! Enthousiast over het werk van Joyce? Neem een kijkje in haar dagelijkse juwelenveiling op Catawiki.

Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu