Nieuws

Cadeautips voor je trouwdag: Sieraden en edelstenen voor de eerste 10 huwelijksjaren

Om hun trouwdag te vieren kiezen sommige mensen elk jaar voor traditionele cadeaus zoals bloemen of chocolade. Maar het kan ook anders. Er bestaan veel gidsen die je op weg helpen het beste cadeau te vinden. Maar wist je dat er een edelsteen of edelmetaal past bij elk huwelijksjaar? Deze informatie helpt je een perfect cadeau te kiezen dat jarenlang gekoesterd wordt. We hebben een lijst met sieraden en edelstenen samengesteld, gekoppeld aan elk huwelijksjaar. Een overzichtelijke cadeaugids om je het winkelen gemakkelijk te maken.

Het eerste jaar - Goud
Hoewel er alternatieve lijstjes zijn waarin ook edelstenen genoemd worden voor het eerste jaar, is het traditionele cadeau een gouden sieraad. Dit omdat pas getrouwden waarschijnlijk nog in de honeymoonfase zitten en misschien niet zo veel geld kunnen uitgeven aan extravagante cadeaus. Dat betekent echter niet dat je geen schitterend cadeau kunt geven.

Voor haar bevelen we een gouden armband aan, als begin van een bedelarmband. Elk jaar kun je een nieuwe bedel toevoegen met de overeenkomstige steen voor dat huwelijksjaar. Dit is een cadeau dat ze haar hele leven kan koesteren en dat met de jaren steeds mooier wordt.


Voor hem adviseren we een paar gouden manchetknopen die een stijlvolle look geven aan elk pak.


Vergeet niet dat een eenvoudige gouden halsketting of armband altijd een goed cadeau is voor zowel mannen als vrouwen, omdat het bij bijna elke outfit past.

Het tweede jaar - Granaat
Waarom zou je dit jaar voor de viering van je trouwdag niet voortborduren op vorig jaar? Je kunt haar een bedel met granaat voor haar gouden armband geven of zijn manchetknopen verfraaien met een versiering. Je kunt ook kiezen voor een hanger met de edelsteen die past bij dit jaar, voor aan de gouden halsketting die je haar vorig jaar gaf.


Het derde jaar - Parel
Parels zijn een stijlvol cadeau voor haar om jullie derde huwelijksjaar te vieren. Parels zijn geen edelstenen of edelmetalen, maar desondanks zijn ze prachtig en horen ze op onze lijst. Sieraden met parels, of het nu gaat om een halsketting, ring, armband, oorringen of een broche, kunnen een vleugje elegantie geven aan iedere formele outfit. Sieraden met parels zijn minder gangbaar voor mannen, dus we bevelen aan om iets te kiezen wat bij zijn persoonlijkheid en interesses past. Bijvoorbeeld een horloge met ingelegd parelmoer.


Het vierde jaar - Blauwe topaas
Deze edelsteen wordt historisch gezien geassocieerd met liefde en genegenheid. Welke edelsteen kun je dus beter aan je geliefde geven op de vierde verjaardag van je huwelijk dan een blauwe topaas. Deze edelsteen kent veel tinten als gevolg van de verschillende behandelingsmethoden. De steen kan los gekocht worden, of verwerkt in een sieraad voor zowel mannen als vrouwen.


Het vijfde jaar - Saffier
Hoewel saffier meestal blauw is, zijn er ook andere kleuren. Dus als je niet van blauw houdt, kun je kiezen voor paars, roze of wit saffier als cadeau voor je vijfjarig huwelijk. Als je dat ene sieraad dat past bij de smaak van je partner niet kunt vinden, raden we aan een losse saffier te kopen en deze te laten verwerken in een sieraad. Zo geef je een uniek cadeau aan hem of haar dat de wow-factor heeft.


We denken dat het idee intussen wel duidelijk is. Sieraden zijn natuurlijk het eerste waar je aan denkt als het gaat om gedenkwaardige cadeaus met edelstenen, maar losse stenen kunnen ook een geweldig cadeau zijn. Misschien wil je wel een verzameling edelstenen aanleggen samen met je partner, en daar elk jaar een nieuwe steen aan toevoegen. We hebben de jaarstenen tot het tiende jaar op een rij gezet om je hierbij op weg te helpen.

Het zesde jaar - Amethist

Het zevende jaar - Onyx

Het achtste jaar - Toermalijn

Het negende jaar - Lapis Lazuli

Het tiende jaar - Diamant
Om een tienjarig huwelijk te vieren, is diamant de beste keuze. Er zijn zoveel mooie mogelijkheden voor het cadeau van dit jaar, dat we er meer dan één willen noemen. Diamanten kun je ook zien als investering. Dus als je eens iets anders wilt dan een traditioneel cadeau, waarom zou je dan niet kiezen voor een losse diamant of twee diamanten bij elkaar. De diamanten die op Catawiki worden verkocht, zijn allemaal gecertificeerd door laboratoria die door ons goedgekeurd zijn. Ze kunnen een mooie investering zijn in een gezamenlijke toekomst met je partner.


We hopen dat je iets hebt gehad aan deze lijst en dat tien jaren sieraden en edelstenen niet genoeg zijn voor jouw huwelijk. Als je meer sieraden en edelstenen wilt bekijken, dan kan dat bij onze wekelijkse Edelstenenveiling en Sieradenveiling. Daar vind je het perfecte aanbod als je een cadeau zoekt. Als je zelf sieraden of edelstenen wilt verkopen, kan dat ook via Catawiki. Daarvoor kun je je hier aanmelden als verkoper.

Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu