Geschiedenis

Monopoly in cijfers: 10 weetjes voor elke spelletjesfanaat

Zo snel mogelijk naar de duurste straten om daar als eerste je huizen en hotels op te kunnen bouwen, daarna over start om wat extra zakgeld te halen en vervolgens hopen dat iedereen op jouw straat terecht kwam. Waarschijnlijk heb je het beroemde Monopoly urenlang gespeeld met vrienden of familie, maar wist je ook dat er ontzettend veel verschillende soorten van zijn? En weet je ook in hoeveel talen Monopoly is verschenen? Lees gauw verder en kom erachter!

1935 is het jaar dat Monopoly door de gebroeders Parker op de markt werd gebracht. Sindsdien is dit het best verkochte bordspel ter wereld.


1.800 Monopoly-bordspellen. Zoveel heeft een Brit, die zich de grootste Monopoly-verzamelaar mag noemen. Zijn collectie is nog lang niet compleet; er bestaan namelijk meer dan 2.000 verschillende soorten.


Bron: www.thesun.co.uk

8.400 dollar was de prijs die een verzamelaar voor een ‘Darrow White Box Monopoly Edition’ over had. De verkoper van dit spel had deze editie op een rommelmarkt gekocht voor 9 euro. 


2.000.000 dollar kost het duurste Monopolyspel. Het spel is gemaakt van goud en diamanten.


Bron: www.alux.com

7.500 exemplaren werden er gemaakt van de Black Box Monopoly-editie. Deze versie is nooit in omloop gebracht en is zeer gewild bij verzamelaars.


275.000.000 Monopoly-bordspellen zijn er wereldwijd verkocht.


90.000 pond werd er betaald tijdens een veiling voor het oudste Monopoly-spel dat er is. Handgeschilderd door bedenker Charles Darrow in 1933. Het bord was toen nog rond.


Bron: http:worldofmonopoly.com

In 43 talen is Monopoly verschenen en in meer dan 100 landen.


440 vierkante meter is het grootste Monopoly-bord ter wereld. Dit bord werd gemaakt ter ere van het 70-jarige jubileum van het spel.

70 dagen duurde het langstlopende Monopoly-potje ter wereld. 


Nieuwsgierig geworden welke bordspellen wij in de veiling hebben deze week? Neem eens een kijkje op de bordspellenveiling en win het biedspel! 

Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu