Inspiratie

De favoriete horloges van de week van onze experts

In samenwerking met Berry Harleman - Horloge expert

De horloge-experts van Catawiki hebben hun favoriete lot van deze week geselecteerd en willen die graag met jullie delen. Van unieke limited editions tot vertrouwde iconische merken, je vindt ze allemaal in onze wekelijks Horlogeveilingen. Ontdek waar onze experts enthousiast over zijn en waarom.

Girard-Perregaux
Ter gelegenheid van het driehonderdjarig bestaan van Gibraltar (1704 - 2004) heeft Girard Perregaux een exclusieve limited edition van 10 stuks uitgegeven, gebaseerd op de vintage collectie van 1945 dat een hommage was aan het gouden tijdperk van de Art Deco periode. De symmetrische wijzerplaat is prachtig met een ivoren finish met verhoogde gouden Arabische cijfers, kleine secondewijzer, chronograaf functie, saffierglas en een subtiele rots van Gibraltar boven de 6. De vierkante kast met een royaal formaat van 30 mm x 31 mm is flink gebogen om mooi om de pols te passen. Het deksel heeft een gravure van een silhouet van Gibraltar met “300“ er doorheen, gevolgd door een inscriptie met details over de herdenking en die aangeeft dat dit nummer 5 van 10 is van de serie.


Breguet Classique Tourbillon Grande complication
Deze geel-gouden automatische tourbillon van de Grand Complication Collection van Breguet uit 2006 heeft een prachtig gebalanceerde wijzerplaat met gecentreerde wijzers. Bij 6 uur is een tourbillon geplaatst met een geïntegreerde secondewijzer en bovenaan de wijzerplaat zit een indicator voor de gangreserve. Dit horloge heeft een indrukwekkende gangreserve van 5 dagen en is in mint conditie.


Audemars Piguet Royal Oak Dual Time Power Reserve
Deze goed onderhouden rosé-gouden Audemars Piguet automaat wordt geleverd met de originele doos en papieren. Het heeft saffierglas, een rosé-gouden deksel, zwarte wijzerplaat en een zwarte krokodillen-leren horlogeband. Naast het feit dat het een imponerende uitstraling heeft, is het horloge voorzien van een datum, GMT, lichtgevende wijzers, een gangreserve indicator en een schroefkroon.


Rolex Datejust
Deze Rolex Datejust uit 1955, is er één van het eerste ontwerp-tijdperk (1945-1957) en dus een waar collectors item. Een bewijs dat dit horloge één van de laatste van zijn soort was is het ontbreken van het “cyclops“ vergrootglas voor het datumvenster dat in 1954 werd geïntroduceerd voor enkele specifieke modellen en dat snel de nieuwe standaard werd voor Rolex horloges met een datum. Dit maakt de paar resterende Rolex horloges met een datum zonder cyclops enorm gezocht. Zowel 'Datejust' als de waterdichtheid zijn aangegeven in rood, een klein detail dat van groot belang is voor verzamelaars en dat in de gehele Rolex collectie gewild is. Om met de rode belettering te matchen, is de datum ook rood zodat de wijzerplaat mooi in balans is, een belangrijk kenmerk van elke vintage Rolex. De kast is gegraveerd met “Brevet“, wat Frans is voor “Patent“. Dit werd later vervangen door alternatieve opties en laat opnieuw zien hoe verzamelwaardig dit horloge wel niet is. Dit alles wordt afgemaakt met een bol plexiglas en de wereldberoemde gecanneleerde bezel van de Datejust serie, wat een iconisch silhouet creëert dat iedere horlogeliefhebber kan herkennen.


Vacheron Constantin
Dit zeldzame en unieke Vacheron Constantin polshorloge uit de jaren 70 is volledig in orde. De 18 karaat massief gouden kast heeft een diameter van 33.5 mm zonder de kroon en meet 38 mm van lug tot lug. De prachtige originele champagnekleurige wijzerplaat is gesigneerd met "Vacheron Constantin Geneve" en de originele zwarte lederen band is gesigneerd met "Vacheron et Constantin." Dit horloge is in uitstekende staat en zelfs de 18 karaat massief gouden gesp is origineel.


Zie je iets leuks? Misschien ben jij de nieuwe eigenaar van één van de favorieten van onze experts of een ander mooi horloge als jouw bod het hoogst is in één van de Catawiki Horlogeveilingen. Kom regelmatig terug voor meer uitzonderlijke horloges, omdat er elke vrijdag nieuwe veilingen starten!

Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu