Inspiratie

Jean-Mairet & Gillman: Een rijzende ster in de wereld van de luxe horloges

Door Berry Harleman - Horloge-expert

Jean-Mairet & Gillman mag dan (nog) niet zo beroemd zijn als Rolex, maar dit moderne merk maakt momenteel snel naam in de horlogewereld en is het waard om te bespreken. Nadat onze horloge-expert dit exclusieve horloge had ontdekt in een van onze komende veilingen, wilde hij het verhaal over Jean-Mairet & Gillman graag delen, en uitleggen waarom dit horloge, de Hora Mundi, zo bijzonder is. Lees verder als je wilt weten waarom onze expert zo enthousiast is over dit specifieke horloge.

Geschiedenis
César Jean-Mairet, onder wiens voorouders zich horlogemakers, machinisten en wereldreizigers bevonden, droomde ervan op een dag een horloge te ontwerpen. Hij groeide echter niet op in de horloge-industrie en koos in eerste instantie een ander vak, voordat hij zijn echte passie ontdekte. Als ingenieur bouwde hij energiecentrales. Toen hij dat niet langer interessant vond, ging hij opnieuw studeren en haalde een graad in de financiën. Hij werkte voor verschillende prestigieuze financiële instituten, maar het horlogevak liet hem al die tijd niet los. In 1999 richtte hij zijn bedrijf op. Eerst als hobby, waarin hij zijn passie voor horloges, wetenschap en machines combineerde. Momenteel werkt hij nog steeds in de financiële sector, maar er gaat meer tijd en energie naar het maken van horloges.


Het ontwerp
César Jean-Mairet kreeg tijdens een vlucht naar Madrid inspiratie voor een nieuw horloge. Tijdens de vlucht van 1 uur en 10 minuten, bedacht hij een briljant ontwerp. Er bestonden al wereldklokken, maar Jean-Mairet wilde zijn eigen versie maken, met dezelfde functionaliteit, door het bestaande uurwerk uit zijn andere horloges aan te passen. En zo werd de Hora Mundi geboren.


Hora Mundi
Deze naam betekent letterlijk ‘tijdwereld‘. Dit specifieke 41mm horloge is automatisch en heeft een reserve van 42 uur. Het meest unieke aan de Hora Mundi is misschien wel de mogelijkheid om de tijd aan te geven in maximaal 24 tijdzones tegelijk. In combinatie met een intelligent ontwerp, luxueuze elegantie en het essentiële alarm, is dit horloge ideaal voor wereldreizigers.


Als je in bent voor een echt opmerkelijk horloge, zul je niet snel iets beters vinden dan deze Hora Mundi van Jean-Mairet & Gillman die nu wordt aangeboden op de Veiling van Exclusieve Herenhorloges van Catawiki. Wat dit horloge nog exclusiever maakt, is dat het om een limited edition van 25 exemplaren gaat. Dus als nummer 5 om jouw pols thuishoort of in jouw collectie, doe dan nu een bod!

Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu