Alle veilingen

Openingstijden klantenservice

Of bel het internationale nummer +31 85 8881 501. Voor het internationale telefoonnummer gelden de tarieven van uw telecom provider.

U vindt een antwoord op veelgestelde vragen op Help

Overig

Een piraat en zijn schat

Johnny Depp blijkt een bijzondere verzamelaar te zijn. Hij bezit attributen van de filmkarakters die hij heeft gespeeld en legio Barbies en celebrity-poppen. De acteur staat bekend om zijn uiteenlopende en vaak bizarre filmrollen wat tot een bijzondere verzameling heeft geleid.

“Ik bewaar spullen uit films zodat ik ze misschien later aan mijn kleinkinderen kan geven.”

Het klinkt misschien raar om dingen van ‘jezelf’ te verzamelen, maar een acteur is slechts zelden zichzelf. Depp heeft veel bijzondere rollen gespeeld in verschillende films en van veel sets heeft hij objecten meegenomen die zijn karakters kenmerken. De hoed en wandelstok van zijn karakter Sam uit Benny & Joon, de vlijmscherpe ledematen van Edward Scissorhands en de pruik die hij moest dragen in Fear and Loathing in Las Vegas zijn enkele van de voorwerpen in zijn verzameling van filmattributen. Deze verzamelt hij echter niet voor zichzelf – in een interview met Vogue vertelt Depp: “Ik bewaar spullen uit fims zodat ik ze misschien later aan mijn kleinkinderen kan geven.”

Willy Wonka, Jack Sparrow en een theefeestje


Depp’s tienerdochter Lily-Rose speelde, net als menig ander meisje, vroeger met Barbies. Of ze nu thee dronk met haar poppen rond de tafel of hele verhalen met ze speelde, haar vader kwam er dikwijls bij zitten en deed gerust mee. Depp maakte zelfs van de gelegenheid gebruik om zijn filmkarakters te ontwikkelen en stemmen uit te proberen. Zo vonden Willy Wonka en Jack Sparrow hun stemmen en manieren in het speelkwartier van Lily-Rose. Op een gegeven moment werd Depps dochter te oud om met poppen te spelen. In plaats van ze weg te gooien heeft Johnny ze bewaard en vormen ze een behoorlijke verzameling, met meerdere poppen die slechts in beperkte oplage zijn uitgebracht.

      

Depp heeft nooit laten weten welke poppen hij precies bezit. Niet dat dat mensen weerhoudt van speculatie. Een ‘anonieme bron’ claimt dat hij verschillende poppen van andere bekendheden bezit - een pop van Beyoncé, poppen van de cast van High School Musical en zelfs een pop van Lindsay Lohan, compleet met enkelband van de tijd die ze onder huisarrest doorbracht. Ook schijnt Depp poppen van zichzelf te verzamelen, en dan met name de poppen die gemaakt zijn naar aanleiding van zijn optreden in Pirates of the Caribbean.

Bezoek de wekelijkse Movie Memorabilia veiling van catawiki.

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde veilingmeesters worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel