Geschiedenis

Vijf tinten vintage: De beste zonnebrillen voor de zomer van 2017

In samenwerking met Stefania-Filizola - Mode-expert 

Een klassieke zonnebril raakt nooit uit de mode. Zonnebrillen zijn een onmisbaar mode-item voor zowel mannen als vrouwen. Investeer daarom in een vintage zonnebril die nog jaren mee kan. Wat vintage zonnebrillen nog interessanter maakt, is dat ze niet meer te vinden zijn in de gewone winkel en verzamelobjecten zijn geworden. Perfectioneer je imago, en belangrijker nog, bescherm je ogen deze zomer tegen de zon met deze vijf vintage zonnebrillen.

De Aviator
De enige echte originele vintage zonnebril is wat ons betreft de aviator. Hij werd voor het eerst ontwikkeld door Bausch & Lomb, maar het ontwerp is verkocht en wordt nu op de markt gebracht als Ray-Ban Aviator. Deze pilotenbril probeert het oog volledig te bedekken en houdt de zon vanuit zoveel mogelijk hoeken tegen. Dat was cruciaal in de vroege jaren van de Amerikaanse luchtvaart, om piloten te beschermen tegen de verblindende zon. Aviators werden populair in de jaren 1960, toen Hollywood-iconen ze droegen op het witte doek. Ze bleven ook daarna cool en werden onsterfelijk toen Tom Cruise en andere acteurs deze bril in de jaren '80 droegen in de blockbuster Top Gun. Wil je ook een klassieke Ray-Ban Aviator? Tot op de dag van vandaag is de aviator nog steeds de bestseller onder de vintage zonnebrillen.


Perfect voor de zomer: De Cat Eye
De Cat Eye-zonnebril verscheen op het toneel in de jaren 1950, toen deze katachtige stijl opgang maakte. Het nieuwe chic voor dames in deze tijd werd bepaald door de voorkeuren van Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor en Grace Kelly. Breakfast at Tiffany’s, iemand? Het was waarschijnlijk het bekendste mode-icoon van de wereld, Audrey Hepburn, die in deze film de cat eye-stijl introduceerde die daarna populair bleef. Het groot uitgevallen montuur heeft vriendelijke vleugels die iedereen staan. Dior, Cartier en C.O.C. zijn slechts enkele van de bekende merken vintage cat eye-zonnebrillen die je nu op de veiling vindt!


De Wayfarer
Een andere klassieker van Ray-Ban is de Wayfarer. Dit bedrijf was een van de eerste die afstapte van metalen monturen, een trend die in de jaren '50 en '60 inzette. Nadat de zonnebril een tijdelijk dipje had doorgemaakt, kwam hij in de vroege jaren '80 weer helemaal terug. Dat was vooral het gevolg van een grote advertentie-deal, waardoor de bril tussen 1982 en 1987 in meer dan zestig films en tv-programma's te zien was. Van Michael Jackson tot Madonna, de sterren konden geen genoeg krijgen van deze donkere bril met een krachtige uitstraling, en een coolheidsfactor waar geen andere bril aan kon tippen. Investeer in een paar klassieke vintage Ray-Bans en geef jouw coolheidsfactor ook een oppepper!


De Teashade
Gekleurde ronde glazen in een draadmontuur, geen enkel ander vintage montuur was zo populair als de teashade in de jaren '60. Als vertegenwoordiger van de hippiebeweging, droeg muzieklegende John Lennon dit prachtstuk bij diverse gelegenheden. Meer rock dan pop? Ozzy Osbourne werd tientallen jaren niet gezien zonder deze zonnebril!


Groot, groter, grootst: De Bugeye
Beter bekend als de Jackie O's, dankzij het jaren '60 stijlicoon Jaqueline Kennedy Onassis, kun je je achter deze zonnebril eenvoudig verstoppen voor alle irrelevante zaken in het leven. De oversized bril bedekt meer dan alleen de ogen, en het gigantische ronde montuur dat dicht bij het gezicht aansluit, houdt elke vervelende, felle zonnestraal tegen. 


De meest herkenbare en iconische bril in deze stijl is afkomstig van het Franse modehuis Christian Dior met het 2250-montuur. Als je deze bril scoort op de veiling, doe je hem misschien nooit meer af!

Als eenmaal een designerbril hebt, wil je niet anders meer. Je ogen verdienen de beste zorg en ze goed beschermen tegen de zon is een stap in de goede richting. Bij onze Designerbrillenveiling, vind je een breed scala aan designerzonnebrillen waar je de hete zomerdagen prima mee doorkomt. 

Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu