Nieuws

Sieraden en je huidtint: kies de kleur die bij je past

In samenwerking met Joyce Drijver - Sieradenexpert

Sieraden kopen is niet altijd zo eenvoudig als het lijkt. Want een sieraad van zilver, goud of welke andere kleur dan ook, staat bij iedereen anders. Dat heeft alles te maken met de kleur en tint van je huid. Net als make-up, kan het juiste sieraad veel betekenen voor je uitstraling en de aandacht trekken van die ene, speciale persoon. Blijf lezen, want deze kleine gids is van onschatbare waarde als je op zoek bent naar sieraden die passen bij de tint van je huid.

Welke huidtint heb ik?
De ondertoon van je huid is de kleur die onder het oppervlak ligt. Deze tint valt meestal in een van deze twee categorieën: warm of koel. Je kunt dezelfde huidskleur hebben als iemand anders, maar een andere huidtint. De beste manier om te ontdekken wat je natuurlijke huidtint is, is door te kijken naar de aders aan de binnenkant van je armen. Mensen met een warme huidtint hebben groenachtige aders met een gele ondertoon. Dit geldt meestal voor mensen met donkere huidtinten. Wat is nu de beste keuze voor de warmbloedige huidtint? Rosé goudbrons en gedurfde gouden sieraden doen het altijd goed. Edelstenen zoals alexandrietcitrienrobijnperidoot en granaat staan ook prachtig bij deze huidtint.


Voor koele huidtinten
De meeste mensen hebben een koele huidtint met roze, rode of blauwachtige ondertonen. Mensen met deze huidtint zien er meestal beter uit als ze zilver, platina en witgoud dragen. Delicate stukken, samen met parels, blauwe saffieren en stenen in fijne pasteltinten staan het mooist.



Gebruinde, olijfkleurige en honingachtige huidtinten 
Helaas voor de mensen met een lichte huid en blond haar, staat bijna alles goed bij mensen met een iets gebruinde, olijfkleurige of mediterrane huidtint. Metalen, juwelen of edelstenen, in de sieradenwereld liggen ze voor jou voor het oprapen.


Diamanten zijn de beste vriend van je huid
Weet je nog steeds niet welk sieraad je het beste kunt combineren met die leuke jurk in je kledingkast? Er is maar één duidelijk antwoord mogelijk op dit rampzalige dilemma, namelijk diamanten! Die staan fantastisch bij zowel warme als koele huidtinten en je kunt ze overal op je lichaam dragen. Wees dus niet bang om schitterende diamanten te dragen, want die blijven altijd modieus.


Wat valt er nog meer te zeggen
Waar het uiteindelijk om gaat bij het dragen van sieraden, is dat je je speciaal, uniek en bijzonder voelt. Als je kiest voor een sieraad, zorg er dan voor dat het iets betekent voor jou of degene voor wie je het koopt. Of het nu gaat om een geboortesteen, hanger of een ring, een bijzonder sieraad straalt klasse, durf en stijl uit tegen elke achtergrond!

Op Catawiki vind je een breed scala aan sieraden voor elke huidtint. Hopelijk kun je iets met onze tips en helpen ze je een goede sieradenkeuze te maken. En dan is het nu tijd voor actie! Neem eens een kijkje bij onze sieradenveiling, en ontdek wat er allemaal wordt aangeboden. 

Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu