Interviews

Zeven vragen voor Sander Houdel: Expert in oldtimers

Sander Houdel is een van de oldtimerexperts bij Catawiki. Hij is al zijn hele leven autofan, dus is het niet heel gek dat hij bij Catawiki terechtkwam. We stellen hem een paar vragen om hem beter te leren kennen. Hij vertelt ons waar zijn liefde voor oldtimers vandaan komt en waar hij op let als hij een auto beoordeelt voor de veiling. 


Hoe is je passie voor auto's ontstaan?
Die begon in mijn kindertijd. Toen ik twee jaar oud was, wist ik al namen van auto's als ik logo's zag op velgen. Mijn oom woonde naast ons hij had een schuur vol klassieke auto's; daar is mijn passie begonnen. Ik hing er vaak rond als jongen.

Wat was jouw eerste auto?
Een Volkswagen Kever, die ik kocht toen ik vijftien jaar oud was. Ik heb hem nog steeds! Intussen zijn er nog een paar Kevers en een Kubelwagen bij gekomen in mijn garage.


Welke ervaring heb je? Hoe ben je auto-expert geworden?
Ik heb een opleiding autotechniek gevolgd en leer nog steeds veel door allerlei oldtimer events te bezoeken, veel te lezen, auto's te kopen en verkopen, de markt en de prijsontwikkelingen te volgen, etc. Mijn hele leven ben ik hier al mee bezig; in de loop van de jaren heb ik veel geleerd door gewoon te doen en zelf te verzamelen.

Wat is jouw rol bij Catawiki?
Ik stel de veilingen samen, wat betekent dat ik elke aangeboden auto beoordeel, samen met mijn team natuurlijk, en we controleren de kwaliteit voordat de auto op de veiling komt. Bij een oldtimer kijk ik naar een aantal dingen: bouwjaar, prijs, staat en type. Op grond daarvan beslis ik of hij geschikt is om te veilen, en als dat zo is, op welke veiling hij dan het beste past.


Wat kun je betekenen voor kopers en verkopers op Catawiki?
Ik bouw vertrouwen op met de kopers en verkopers, zodat ze weten dat ze het juiste platform hebben gekozen om auto's te kopen en verkopen. Met ons grote internationale bereik, hebben we een unieke positie op de automarkt. Voor verkopers probeer ik hun aanbiedingen zo snel mogelijk te beoordelen en hun auto's en memorabilia voor een geschikte veiling in te plannen. Voor kopers zorg ik ervoor dat ik alle informatie van de verkoper doorgenomen heb, zodat ze een accuraat beeld krijgen van de auto waarin ze geïnteresseerd zijn. Ik let erop dat de verkopers alle benodigde informatie verstrekken in hun beschrijving, zoals de kilometerstand, details op het gebied van motor/transmissie en ook foto's van het interieur, exterieur en de motorruimte.


Welke oldtimer zie je het liefst op de veiling?
Ik ben gek op originele, niet gerestaureerde auto's met een lage kilometerstand, en liefst nog met de originele lak. Als ik zo'n auto tegenkom, ben ik echt blij die op de veiling te hebben.

Wat was van alle auto's die geveild zijn op Catawiki jouw favoriete auto tot nu toe?
Er zijn er heel veel, ik heb geen favoriet. Elke week hebben we prachtige exemplaren op onze veilingen, dus het is onmogelijk om er één de kiezen. Maar als het echt moet, dan zeg ik deze Porsche 911, de laatste luchtgekoelde 993 turbo. 


Je vindt Sanders wekelijkse Oldtimerveilingen op Catawiki, waar je kunt bieden op je favoriete oldtimers en automobilia. Op Catawiki kun je ook oldtimers verkopen. Daarvoor kun je je hier als registreren. Sander en zijn team staan klaar om jouw aanbieding te beoordelen en eventuele vragen over de veilingen te beantwoorden.

Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu