Inspiratie

Nu in de veiling: Lady Gaga's "Bad Romance" Jumpsuit

Mode is altijd een belangrijke factor geweest in de muziek en dat is voor internationale popster Lady Gaga geen uitzondering. Haar mode keuzes zijn altijd zeer extravagant geweest. Niet om per se een statement te maken, maar het brengt mensen wel aan het praten. De vleeskleurige bodysuit was een uitstekend voorbeeld daarvan. Voor alle fans van Lady Gaga en fashionista's hebben we een uniek stuk op de veiling: de jumpsuit die Lady Gaga gedragen heeft in de videoclip "Bad Romance". Lees verder om erachter te komen hoe speciaal deze jumpsuit echt is en waarom je die als muziek en/of mode fan echt moet hebben.


Designer jumpsuit
Zoals eerder gezegd werd de jumpsuit door Lady Gaga zelf gedragen en is het eigenlijk een design item. Het is ontworpen door de Australische mode -ontwerper Martin Grant. Lady Gaga draagt zijn creaties regelmatig en tijdens een live optreden van haar hit "Bad Romance" koos ze voor deze oranje creatie.


Afbeeldingsbron: martingrantparis.com

Martin Grant begon zijn carrière al toen hij net zestien jaar was. Hij werd door de Australische mode-industrie snel erkend als een nieuw modetalent . Vier jaar later werd hij benoemd tot Cointreau Young Designer van het jaar. Geen wonder dat Lady Gaga zijn ontwerpen voor haar award shows en videoclips uitkoos. De meeste van zijn creaties die zij droeg, zijn nog nooit op de markt gekomen, wat deze jumpsuit nog unieker maakt. Dus deze jumpsuit is een unieke kans.


Bad Romance
De jumpsuit speelt een prominente rol in de videoclip die door miljoenen mensen over de hele wereld op Youtube en TV is bekeken. De videoclip kwam uit tijdens Thanksgiving in 2011. De première van de jumpsuit was echter tijdens de catwalk show van modeontwerper Alexander McQueen in 2009. Leariean Gibson kreeg de taak om de videoclip te choreograferen om het nummer tot een succes te maken. Hij had al de choreografie gedaan voor een aantal van Lady Gaga haar andere hits, "Lovegame" en "Paparazzi", dus hij wist wat hij deed.


In de videoclip zingt Gaga haar hit live op TV en laat een grote dansvoorstelling zien. Ze eet een paar stukjes cake in de clip en de stukjes vallen op de jumpsuit. De jumpsuit werd waarschijnlijk nooit gewassen omdat de vlekken nog steeds aanwezig zijn! Dit betekent dat de jumpsuit echt authentiek is. De jumpsuit heeft een verwachte waarde van ongeveer €5.000.

Heeft deze jumpsuit van Lady Gaga je gevangen? De veiling van dit bijzondere object zal starten op 23 juni en eindigt op 28 juni. Dus wees er snel bij als je de eigenaar wilt worden van dit unieke item!

Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu