Inspiratie

De jachtauto van de maharadja: het verhaal achter deze unieke Rolls-Royce uit 1933

Iedereen weet dat Rolls-Royces tot de meest bijzondere auto's ter wereld behoren. Maar het verhaal achter deze 20/25 PK-jachtauto maakt dit unieke voertuig nog specialer. Van deze auto werd in 1933 slechts één exemplaar gebouwd door Rolls-Royce, voor de maharadja van Jammu en Kasjmir. Sindsdien heeft deze auto de hele wereld over gereisd, maar iedere eigenaar heeft er zielsveel van gehouden. Bekijk de video hieronder om te horen wat de huidige eigenaar te zeggen heeft over de auto en lees verder als je alles wilt weten over de unieke geschiedenis ervan.


Waar kwam hij vandaan?
Tijdens het Britse Rijk stonden maharadja's bekend om hun extravagantie en exotisme. De jacht op wilde dieren was een belangrijk onderdeel van die cultuur en de maharadja van Jammu en Kasjmir vond dat hij dat in stijl moest doen. Daarom bestelde hij een jachtauto in Groot-Brittannië, die zich met zijn unieke carrosserie, oogverblindende kleur en luxueuze interieur, onderscheidde van de rest.

Waar ging het precies om?
Deze 20/25 PK is de enige jachtauto in de wereld met deze unieke Wylder-carrosserie. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de ongewone dieren waarop de maharadja joeg. En na een lange dag jagen, kan de kofferbak worden omgetoverd tot een picknicktafel om ontspannen te kunnen genieten van een maaltijd.


Maar maak je geen zorgen, de auto is niet alleen maar praktisch. Het interieur beschikt over originele ivoren hendels en knoppen en het mosterdgele leer pas perfect bij het exterieur.


Wat gebeurde er later met de auto?
In 1948 ging de auto terug naar Groot-Brittannië, waar hij bijna veertig jaar bleef. In 1982 belandde hij in Duitsland. Daar had de Rolls-Royce twee verschillende eigenaren. Zij staken er allebei veel energie in om de auto in oude glorie te herstellen. De restauratie werd zo indrukwekkend uitgevoerd, dat de Zwitserse Rolls-Royce fanclub het de beste restauratie van een vooroorlogse auto noemde.


De liefde die deze auto kreeg in de afgelopen tachtig jaar - te beginnen bij de unieke bouw en tenslotte tijdens zijn prachtige restauratie, is de reden dat hij zo bijzonder is. Maar de auto is op zoek naar een nieuwe liefde. Word jij de volgende eigenaar van deze unieke jachtauto van Rolls-Royce? Als jij je geroepen voelt, beproef dan je geluk! Want hij wordt geveild op onze oldtimerveiling. Je kunt vanaf 15 september bieden op deze magnifieke auto. De veiling loopt op 25 september af.

Wil je meer oldtimers bekijken? Of heb je zelf een oldtimer die je wilt verkopen? Op Catawiki vind je wekelijks veilingen van oldtimers en motoren en je kunt je hier aanmelden als je er één wilt verkopen.

Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu