Gidsen en advies

De 10 duurste ruilkaarten die ooit verkocht zijn

Sportplaatjes, anime- en andere kaartjes worden soms voor hoge bedragen verkocht. Lees verder als je wilt weten wat de tien duurste trading cards ooit zijn.

10. Spectral Tiger
Spectral Tiger komt uit het verzamelbare kaartspel van World of Warcraft. Deze kaart zat slechts in 1 op de 484 setjes kaarten van de set Fires of Outland. Ondanks het feit dat kaarten van World of Warcraft niet het meest populair zijn in de business, is deze kaart vanwege zijn zeldzaamheid en eigenschappen toch veel waard.  Als je wilt profiteren van de speciale eigenschappen van Spectral Tiger, moet je ongeveer 1.000 euro neertellen.

9. Crush Card Virus
Yu-Gi-Oh is niet alleen een populaire mangaserie, maar ook de maker van een verzamelbaar kaartspel met duizenden fans, gebaseerd op de oorspronkelijke serie.  Één van de belangrijkste personages in de serie, Seto Kaiba, verwees naar deze kaart als een essentiële kaart in zijn pack. Daardoor is de vraag ernaar nog verder gestegen. Dit, in combinatie met het feit dat hij als prijs wordt uitgereikt aan winnende deelnemers in het Shonen Jump Championship, betekent dat een Crush Card Virus-kaart bij verkoop maar liefst 3.000 euro opbrengt.


8. Time Walk
Time Walk is een kaart uit de eerste release van Magic: The Gathering, misschien wel het meest succesvolle en populaire verzamelbare kaartspel dat er is. Hoewel deze kaart er simpel uitziet met zijn abstracte design, is hij interessant vanwege zijn zeldzaamheid en het feit dat hij niet gebruikt mag worden bij toernooien. Als je in het gelukkige bezit bent van een Time Walk, waardoor je twee beurten achter elkaar mag spelen, heb je ongeveer 4.000 euro in handen.

7. Armament of the Lethal Lords
De Armament of the Lethal Lords werd ooit te koop aangeboden voor meer dan een miljoen euro. Hoewel deze kaart extreem krachtig is, zo krachtig dat hij verboden is op toernooien, is hij helaas geen bedrag met zes nullen waard. Armament of the Lethal Lords werd verkocht voor 9.000 euro en ook toegekend aan de winnaar van de World Championship Series in 2006.


6. No. 1 Trainer
Als we het over trading cards hebben, mag Pokémon niet ontbreken. Wat deze kaart zo uniek maakt, is het feit dat hij geen waarde heeft in het spel. De No. 1 Trainer is de hoofdprijs die wordt toegekend aan de winnaar van de Japanse World Challenge. De houder mag de regionale kwalificatiewedstrijden overslaan en rechtstreeks naar het toernooi van het volgende jaar.  Om deze reden komen ze niet vaak op de markt. Maar als dat wel gebeurt, leveren ze meer dan 10.000 euro op.  

5. De Alpha Black Lotus
De Alpha Black Lotus is verkocht voor 27.000 euro. Hoewel deze kaart niet gebruikt mag worden op toernooien, dwing je respect af bij andere spelers als je er een hebt. Aangezien hij gepubliceerd werd in de begintijd van Magic: The Gathering, zijn er maar 1.100 kaarten gedrukt. Het is de duurste kaart uit de geschiedenis van het spel.


4. Ted Williams (1954)
In 1954 werd de afbeelding van honkballer Ted Williams gekozen voor de voor- en achterkant van een set Topps. Daarmee kwam deze kaart hoog op de ranglijst van trading cards.  De prominente gele achtergrond en de beroemde handtekening van de beste slagman ooit, maakt deze Ted Williams-kaart uit 1954 zo bijzonder. Als je er een wilt hebben, kost je dat meer dan 50.000 euro.   

3. Pikachu Illustrator
Dan nu nog een kaart uit Pokémon. De Pikachu Illustrator, verkocht voor 54.000 euro, wordt onder handelaren beschouwd als de ultieme Pokémonkaart. Het is de duurste Pokémonkaart die ooit verkocht is, en er is zeer moeilijk aan te komen. Er zouden er maar vier in omloop zijn. Verwacht wordt dat de waarde daarom in de komende jaren nog verder stijgt.


2. Michael Jordan, basketbal, 1986-87, Fleer Rookie-kaart
De Fleer Rookie-kaart met Michael Jordan wordt gezien als een van de populairste trading cards uit de sportwereld. Ondanks het feit dat er talloze Michael Jordan-items op de markt verschenen, staat de Fleer Rookie-kaart bijna aan de top. Mensen kopen deze kaart meestal als een investering. Gezien de aanhoudende populariteit, zal de prijs van de kaart waarschijnlijk nog stijgen. Deze kaart is ooit verkocht voor 100.000 euro.

1. Honus Wagner 1909-11 T206
De Honus Wagner-kaart is eigenlijk beroemder dan de man zelf. Deze kaart van de beste korte stop ooit werd verkocht voor 3,2 miljoen euro en brak daarmee alle records. Er zouden er maar een paar van bestaan, en gezien de prijs worden ze ook niet vaak verkocht.


Trading cards geven je niet alleen de kans je kindertijd te laten herleven, ze kunnen ook een paar duizend euro waard zijn zonder dat je het wist. Of je nu al een fanatieke verzamelaar bent of je wilt je hobby weer oppakken, bij onze trading cards-veilingen kun je je verzameling beginnen of uitbreiden. Je kunt je ook hier registreren om een paar kaarten uit je eigen verzameling te verkopen om te zien wat ze opleveren.

Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu