Geschiedenis

De duurste diamanten ter wereld

Door Laura | 17 juli 2020


Diamanten zijn de geboortesteen van april en een symbool van blijvende liefde en welvaart. Ze worden al lang gebruikt om iemand het hof te maken (en gebruikt in verkering) als het hoogtepunt van edelstenen dus wilden we ontdekken welke diamanten meer waard zijn dan de rest.


De sinaasappel - 32 miljoen euro

Deze 14,82-karaats feloranje diamant brak een wereldrecord toen hij in 2013 voor 32 miljoen euro werd verkocht. Over het algemeen zijn roze en blauwe diamanten het meest gewild, maar deze zeldzame edelsteen verraste de wereld met zijn clementinekleur en compacte formaat.


Het bewijs dat oranje een gewilde kleur is, dit juweeltje werd verkocht voor 32 miljoen euro


De Princie - 33 miljoen euro

Deze roze, 34,54-karaats diamant bestaat al 300 jaar nadat hij werd ontdekt in de Golconda-mijnen in India. Hij werd in 1960 gekocht door de koninklijke familie van Hyderabad door juweliers Van Cleef & Arpels, die het de 'Princie' noemden naar de zoon van Sita Devi, een extravagante en beroemde socialite die in Parijs woonde.


 Deze diamant kost maar liefst 33 miljoen euro


Graff Vivid Pink - 38.7 miljoen euro

Een rechthoekige diamant van 24,78 karaat, door het Gemological Institute of America in kleur geclassificeerd als een "mooie levendige roze" - de hoogste classificatie van verzadiging. Laurence Graff, bekend als 'the King of Bling', kocht de diamant voor 38,7 miljoen euro en hij is nu op een ring gezet. Over een prijzig accessoire gesproken.

Deze diamant is nu in een ring gezet - ongetwijfeld een eyecatcher voor elke drager


Pink Star - 60.7 miljoen euro

Deze felroze schoonheid, voorheen bekend als Steinmetz Pink, is de grootste roze diamant ooit ontdekt. Hij heeft zelfs de titel 'Vivid Pink' gekregen - de hoogste classificatie van het Gemological Institute of America. De diamant van 59,60 karaat werd in 2014 door diamantslijper Isaac Wolf gekocht voor 60,7 miljoen euro, maar hij bleek er niet voor te kunnen betalen. Momenteel wordt hij geschat op 60,7 miljoen euro.

De Steinmetz Roze diamant is het grootste roze juweel ooit ontdekt


Wittelsbach Graff - 67.4 miljoen euro

De Wittelsbach Graff is een prachtige blauwe diamant , ontdekt in India meer dan 300 jaar geleden. De 35,56-karaats diamant maakte enige tijd deel uit van de Oostenrijkse kroonjuwelen, waarna hij werd gekocht door Laurence Graff. De juwelier liet de gebreken verwijderen door diamantslijpers, hetgeen voor opschudding zorgde binnen historische kringen die zich verzetten hiertegen. In 2011 werd hij verkocht aan de emir van Qatar, Sheikh Hamad bin Chalifa, voor 67,4 miljoen euro.



Dit juweel werd voor meer dan 67 miljoen euro verkocht. Afbeelding: The Jewelery Editor


De de Beers Centenary Diamond - 84,2 miljoen euro

Deze kleurloze diamant, genoemd naar de de Beers Consolidated Mines, is geclassificeerd met de hoogste kwaliteit kleurloze diamant - een klasse D-kleur. Dit betekent dat hij intern en extern perfect gaaf is. Hij weegt 273,85 karaat, hoewel de originele snit een verbazingwekkende 599 karaat woog.


Voordat hij werd geslepen, woog deze diamant 599 karaat.

De Hope Diamond - 250 miljoen euro

Deze mystieke 45,52 karaat diamant lijkt in eerste instantie blauw, maar onthult onder ultraviolet licht een rode fosfor-look. Er wordt aangenomen dat hij vervloekt is, waardoor iedereen die het bezit pech heeft. Volgens de legende is hij gestolen van een Hindoestaans beeld en toen de priesters erachter kwamen vervloekten ze de diamant. Je kunt hem zien (zonder risico op vervloeking) in het Smithsonian Museum of Natural History in Washington DC.

Deze diamant zou vervloekt zijn - wat de eigenaar of drager ongeluk brengt


De Cullinan - 337 miljoen euro

De Cullinan is de grootste ruwe edelsteenkwaliteit die ooit is gevonden. Zelfs gepolijst is hij nog steeds ongelooflijk groot, met 530,2 karaat en wordt hij 'The Great Star of Africa' genoemd. Momenteel maakt hij deel uit van de Britse kroonjuwelen. 

Deze diamant is ook bekend als 'The Great Star of Africa'


De Sancy - onbekend

Je vindt deze gele diamant in de Franse kroonjuwelencollectie in het Louvre in Parijs, maar hij heeft in de loop der jaren veel eigenaren gehad. Hij is genoemd naar Nicolas de Harlay, seigneur de Sancy, een Franse soldaat en diplomaat uit de 16e eeuw. De lichtgele diamant is 55,23 karaat en handig gevormd als een schild. Omdat hij zo zeldzaam en duur is, is de exacte waarde onbekend - hoewel je hem zeker niet mee moet nemen naar het slagveld. 


De exacte waarde van de diamant is nog niet bekend. Foto: Small Talks


Koh-i-Noor - onbetaalbaar

Deze 105,6-karaats, fijne, witte diamant is door vele (voornamelijk koninklijke handen) gegaan sinds hij werd ontdekt in 1294. Verschillende Sikh-, Mughal- en Perzische heersers bezaten hem en verloren hem weer vanwege de verliezen van hun land. In 1850 echter, werd de Koh-i-Noor - in het Perzisch 'berg van licht' - in beslag genomen door de British East India Company en nu is hij eigendom van de British Crown. De exacte waarde van de Koh-i-Noor-diamant is onbekend, al wordt er gefluisterd dat hij wel eens meer dan 1 miljard euro waard kan zijn.


Het gerucht gaat dat deze diamant meer dan een miljard euro waard is. 


____________________


Neem een kijkje bij onze meest recente diamantenveiling of registreer je als verkoper bij Catawiki.


Ontdek meer diamanten  | edelstenen



Deze artikelen vind je misschien ook interessant:


Hoe weet je dat een diamant echt is?


Ontdek de betekenis achter je geboortesteen


Hoe vrouwen de edelstenenbranche veranderen


Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu