Nieuws

Geld verdienen door jouw vintage mode online te verkopen

In samenwerking met Stefania Filizola - Mode-expert

Er is een levendige handel in vintage mode en dat is al een tijdje zo. De allure van vintage of tweedehands zit in het verhaal erachter. Neem bijvoorbeeld de iconische Hermès tas. Vintage fashion verzamelen is ook een slimme investering geworden, vooral als het gaat om luxemerken zoal Chanel en Dior. Heb jij hoogwaardige modeartikelen in huis? Dan heb je misschien geluk. Maar hoe val je op de veiling op met je 'Chanel 2.55 flap bag' en zorg je ervoor dat er hoger geboden wordt? Catawiki's mode-expert, Stefania Filizola, legt uit hoe de (vergeten) schatten uit je kledingkast je het meest opleveren tijdens Catawiki's wekelijkse fashionveilingen.


Timeless Classic Chanel 2.55 dubbele flap bag - verkocht voor € 1.850 op Catawiki

Presentatie
Het kost wat tijd om een goede presentatie te maken, maar je zult al snel merken hoe belangrijk goede foto's en gedetailleerde beschrijvingen zijn. Mooie foto's in hoge resolutie halen veel meer potentiële bieders over erop te klikken en een bod op het item uit te brengen. Het laat zien dat je zorg besteedt aan je modeartikelen en dat je een serieuze verkoper bent. Bieders kunnen het product niet in het echt bekijken, maar als ze alle relevante visuele informatie hebben, spreek je ze zeker aan! Als je erover denkt regelmatig items aan bieden, raadt Stefania je aan een etalagepop te kopen. Die hoeft niet bijzonder duur te zijn, bespaart je tijd en geeft jouw items een afgemaakte look. 


Links: Chanel jasje - verkocht voor € 387 op Catawiki Rechts: Trenchcoat van Burberry - verkocht voor € 319 op Catawiki.

Een redelijke minimumprijs
De reserve price, of minimumprijs, is de laagste prijs die je bereid bent te accepteren voor je item. Voor waardevolle items kun je een minimumverkoopprijs instellen. Als die niet gehaald wordt op de veiling, wordt je item niet verkocht. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk verdienen, maar wist je dat items zonder minimumprijs soms drie keer meer opleveren dan items met een minimumprijs? We snappen dat niemand geld wil verliezen, maar een beetje risico nemen kan soms flink lonen. Als onze experts op de fashionveiling een bijzonder item zien zonder minimumprijs, doen ze hun best om het zo goed mogelijk onder de aandacht van potentiële bieders te brengen.

Allebei verkocht zonder reserve price: Chanel broche voor € 300 en een Ray-Ban zonnebril uit de jaren '80 voor €491.
Gewilde merken en speciale items
Luxe merken raken nooit uit de mode. Iedereen wil zich graag bijzonder voelen met een tijdloos, iconisch designstuk. Wees niet verrast als je ziet dat items van Hermès, Louis Vuitton en Chanel voor hoge bedragen worden verkocht, ook als het gaat om vintage stukken. Andere exclusieve merken zoals Gucci, Prada, Christian Dior, Christian Louboutin, Yves Saint Laurent, Balenciaga of Cartier doen het ook erg goed. Op Catawiki zijn we altijd op zoek naar dit soort items van hoge kwaliteit. Maar mode is zo'n brede categorie dat er ruimte is voor alle smaken en budgetten. Zelfs merkloze artikelen van kwaliteitsmateriaal, met speciaal borduurwerk of een uniek design, kunnen aantrekkelijk zijn voor onze modebewuste bieders.  
Links: Hermès Kelly 32 tas - verkocht voor € 8.500 op Catawiki. Rechts: Christian Dior 70's big bag - verkocht voor € 701 op Catawiki.

De experts van Catawiki zijn je grootste supporters
Verkoper worden op Catawiki is spannend. Je kunt in contact komen met onze experts en je hebt altijd een contactpunt waar je ondersteuning kunt krijgen. Laat je niet ontmoedigen als onze experts één van je ingediende items afwijzen! Ze weten wat verkoopt op Catawiki, en wat niet. Items afwijzen kan ook voor de experts frustrerend zijn, want ze weten hoeveel tijd het kost om goede presentaties te maken, en hoe het voelt om verliefd te zijn op die ene speciale jurk of tas waarvan je dacht dat iedereen hem mooi zou vinden. Je kunt de experts altijd om advies vragen over het soort artikelen dat je aan kunt bieden, want zij weten wat het goed doet op de veiling.


Links: Chanel hofschoenen - verkocht voor € 270 op Catawiki. Rechts: Klassieke Louboutin schoenen - verkocht voor € 410 op Catawiki.

Modeartikelen online verkopen kan een spannende ervaring zijn. Wil je zelf modeverkoper worden? Je kunt je hier gratis registreren om verkoper te worden en je modeartikelen direct aan onze experts voor te leggen. Neem ook eens een kijkje bij onze fashionveiling en accessoiresveiling om te zien wat we deze week aanbieden.
Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu