Geschiedenis

Zijn jouw Beatles-objecten geld waard?

Money can’t buy you love, zeggen ze, maar het kan je wel een verzameling bijzondere Beatles-memorabilia opleveren! Heb jij zelf Beatles-items of verzamelobjecten? Ontdek hier of je daar geld mee kunt verdienen...

In samenwerking met Jeroen Hamelink - Expert Platen / Vinyl bij Catawiki

Toen vier jongens uit Engeland met de namen Paul, John, George en Ringo bij elkaar kwamen in de jaren '60, was de Beatlemania geboren en de wereld was nooit meer dezelfde. Ook wel bekend als ‘The Fab Four’, namen The Beatles 13 studioalbums op en speelden ze in 5 films tijdens hun carrière. Hun muziek en culturele invloed is legendarisch over de hele wereld, dus de juiste Beatles-memorabilia trekken op veilingen zeker de aandacht. 


De duurste Beatles-memorabilia verkocht op Catawiki
Elke week veilen we een selectie van de meest gewilde Beatles-items. Hier zijn enkele voorbeelden van objecten die veel geld opleverden.

5. Vier psychedelische posters van The Beatles uit de jaren '60 - € 440
Hoewel dit zeker niet de hoogste prijs is voor Beatles-memorabilia, willen we je laten zien dat kopers niet alleen geïnteresseerd zijn in lp's en gesigneerde items. Deze posters werden exclusief uitgegeven door de VARA in 1964 en zijn extreem zeldzaam.


4. George Harrison: I Me Mine - beperkte eerste oplage - € 1.313
Dit in 1980 geschreven boek van George Harrison, gebonden in leer, gesigneerd en genummerd, is niet alleen fantastisch om te lezen, maar ook in beperkte oplage uitgegeven. Deze versie is exemplaar 1.994 van de 2.000. Een gelukkige fan had er op de veiling 1.313 euro voor over.


3. Gesigneerd exemplaar van het album ‘Help’ - € 1.900

Hoewel slechts drie van de vier Beatles deze lp signeerden (waar was Ringo die dag?), had het album zeker geen extra ‘Hulp’ nodig op de veiling. Het werd verkocht voor maar liefst 1.900 euro. Help was het vijfde studioalbum van de groep. In de lijst met ‘500 Greatest Albums of All Time’ van muziekblad Rolling Stone, belandde het op de 331e plaats.


2. Gouden plaat - Abbey Road - € 2.200
Het album ‘Abbey Road’, voor het eerst uitgebracht op 26 september 1969, was het laatste Beatles-album dat werd opgenomen, maar niet het laatste dat ze uitbrachten. Deze RIAA Sales Gold Award werd aan de RIAA aangeboden namens The Beatles. Het is een originele gouden plaat van het beroemde album.


 1. Gesigneerde kerstkaart uit 1963 - € 3.050
Stel je voor dat je een kerstkaart hebt die meer dan 3.000 euro waard is! Dit kavel was niet alleen een kerstgroet, de kaart was bedoeld voor Sylvia, oprichtster van de Britse Beatles-fanclub. Hij is gesigneerd door alle bandleden. Het kavel bewijst dat een gesigneerde Beatles-kaart waarde heeft voor het leven...niet alleen voor Kerstmis!


Je Beatles-memorabilia verkopen
Net als met veel verzamelobjecten, wordt de waarde vaak bepaald door wat de koper ervoor over heeft. Daardoor is het soms moeilijk om een item te waarderen. Maar we weten wel dat sommige objecten doorgaans populairder zijn dan andere. We zetten enkele waardevolle items op een rij in een korte lijst:

1. Instrumenten
Gitaren, drumsticks.. instrumenten die nodig zijn om muziek te maken. Al is er maar een Beatle in de buurt geweest, dan kunnen verzamelaars er interesse in hebben.

2. Persoonlijke spullen
Alles wat eigendom is geweest van bandleden, vooral als het items met een verhaal zijn, is waarschijnlijk lucratief onder de hamer. 

3. Gesigneerde items
Items met een handtekening van een bandlid of alle Beatles, leveren op de veiling meestal een goede prijs op. Denk aan gesigneerde foto’s, boeken, platenhoezen, etc.

4. Zeldzame items of bijzondere uitgaven
Posters, magazines, albums.. Als het om een eenmalige of beperkte oplage gaat, is de kans groot dat het item op de veiling gewild is.

5. Songteksten
Sommigen beweren dat The Beatles (en in het bijzonder John en Paul) tot de beste songwriters aller tijden behoren. Originele, met de hand geschreven songteksten van deze iconen zijn daarom interessant voor potentiële kopers.


Best of The Beatles
We zien graag Beatles-schatten verschijnen op onze veiling. Herinneringen, verzamelingen en interessante objecten. Misschien heb jij nog een gesigneerd programma van een optreden uit de jaren ’60? Of kocht je jaren geleden een speciale albumuitgave? Als je nieuwsgierig bent naar de waarde daarvan, registreer je dan hier gratis als verkoper.

Ben je een Beatlesfan en wil je graag een bijzonder object kopen? Neem dan ’8 days a week’ een kijkje bij onze veiling van Beatles-memorabilia!

Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu