Nieuws

Waarom je nu moet investeren in een vintage Omega horloge

Het is tijd om het over Omega te hebben. Deze Zwitserse fabrikant van luxe horloges heeft subtiel de horlogewereld veranderd, waardoor hun vintage klassieke horloges een prima investering zijn. Geprezen om hun geavanceerde en toch sportieve stijl, is een Omega horloge duurzaam en nauwkeurig met een ingetogen schoonheid. Kom erachter waarom je nu in een vintage Omega horloge zou moeten investeren...

In samenwerking met Berry Harleman - horlogedeskundige bij Catawiki

Tal van beroemdheden zijn gespot met een Omega: George Clooney, Cindy Crawford en Nicole Kidman, om er zo maar een paar te noemen. Zoals Omega zelf zegt, hun moeiteloze ontwerpen zijn 'strak, eenvoudig en evenwichtig‘. En als je de tijd neemt om een Omega te bekijken, dan is het niet moeilijk om het daarmee eens te zijn.


Onderschatte elegantie 
Een toonaangevende Amerikaanse nieuwscommentator schreef een artikel waarin hij Omega vintage definieerde als 'Stealth Wealth‘ horloges. Dit betekent dat het een hoogwaardig horloge is dat perfect loopt en een flink prijskaartje heeft, zonder dat het opzichtig of overdreven is. Het dragen van een vintage Omega is kortom een subtiele en discrete manier om te pronken met je goede smaak.

Een investeringsobject
In tegenstelling tot sommige andere luxe horlogemerken, zijn er veel verschillende soorten dragers van Omega horloges. Dit komt door het brede assortiment aan stijlen en functionaliteit dat voorhanden is. Maar ongeacht jouw voorkeursstijl voor een Omega is één ding zeker: een vintage Omega behoudt zijn waarde erg goed en zal bijna zeker in waarde stijgen in de komende jaren, want ze worden steeds zeldzamer.

Het kopen van een gloednieuw horloge is als een auto: zodra het de winkel verlaat, daalt de prijs met ten minste 20%. Maar een vintage horloge in goede staat en onderhouden door een Omega-specialist zal zijn waarde behouden en wordt steeds moeilijker om te vinden... en daarom zijn zij nu zeer waardevol.


Omega vintage horloges verkocht op Catawiki
Elke week veilen we mooie, klassieke en gewilde Omega vintage horloges. Om aan te geven hoezeer deze horloges na verloop van tijd in waarde stijgen, hebben we een lijst gemaakt van enkele van onze favoriete horloges die zijn verkocht, samen met hun ongelooflijke prijskaartjes. Bekijk ze hieronder:

Omega Seamaster XVI Olympic Limited Edition - 2850 - 1956 - €3.130
Deze beauty werd voor €3.130 verkocht. Bekijk de details hier.


Omega Professional Speedmaster Moonwatch Limited Edition Apollo XV Men's Watch Scott Worden 2007 - €4.500
Met een prijs van €4.500 was dit horloge een populair kavel in de veiling.


Omega Speedmaster Professional Chronometer 1994 - €8.450
Aangezien er maar 500 modellen van deze Speedmaster werden geproduceerd was het niet verwonderlijk dat bieders dit exclusieve horloge maar al te graag wilden hebben.


Omega Seamaster Bullhead Men's Watch - €11.000
Een zeer zeldzaam en verzamelwaardig horloge. Met een prijskaartje van €11.000 was dit één van de duurste Omegas die ooit op Catawiki is verkocht.


Onze populaire Omega vintage horlogeveiling eindigt elke zondagavond. Er worden veel mooie horloges gekocht en verkocht door enthousiaste Omega liefhebbers. Bescheiden en elegant, vintage horloges vallen op een goede manier op. Bekijk vandaag nog de Omega horlogeveiling!

Of heb je misschien al een vintage Omega en wil je wat geld verdienen? Registreer je dan hier als verkoper en bied je horloge aan voor de veiling.

Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu