Overig

Het hoe & waarom van de geweldige ervaring van kunst kopen op Catawiki

Online veilingen zijn de moderne manier om je kunstcollectie uit te breiden. Ze bieden toegang tot kunst van over de hele wereld wat eerder alleen via traditionele veilinghuizen mogelijk was. Ook bieden ze iemand die nog nooit kunst heeft gekocht de kans om makkelijk de wereld van kunstverzamelaars te verkennen. Omdat online veilingen in omvang en populariteit blijven groeien, worden er extra functies toegevoegd om de koopervaring te verbeteren. In onze wekelijkse Kunstveilingen hebben we al een aantal unieke functies geïmplementeerd waarmee het vertrouwen van de traditionele veiling wordt gecombineerd met het gemak van online aankopen. Blijf lezen om erachter te komen hoe en waarom het kopen van een kunstwerk op Catawiki een geweldige ervaring kan zijn.


Wat kun je vinden op Catawiki?
Onze missie is vrij eenvoudig: maak via online veilingen speciale objecten beschikbaar voor iedereen. Maar wat beschouwen we als 'speciaal'? Zeldzame en unieke items die je niet zomaar in de winkel kan vinden. Met meer dan 2.200 kunstwerken die iedere week worden geveild in ongeveer 40 verschillende categorieën, van klassiek tot modern, is de keuze divers. Van betaalbare tot exclusieve kunst - je kunt lekker alles doorspitten om precies te vinden wat je zoekt. En als je eens een vraag hebt over een item in de veiling dan staat ons team van kunstexperts en klantenservice team klaar om te helpen.


Van links naar rechts: Lisa Kok (expert moderne kunst), Michiel Vliegenthart (expert klassieke kunst) & Albert Goldenbeld (cluster lead kunst)

Het plaatsen van een bod
Alle biedingen beginnen met €1, zelfs als het object wordt aangeboden met een minimumverkoopprijs. Er zijn 2 soorten biedingen die je kan plaatsen: handmatig en automatisch. Een handmatig bod zal onmiddellijk het bod verhogen met het door jou ingevoerde bedrag. Een automatisch bod zal het bod verhogen met de volgende minimale toename, totdat het bedrag dat je invoert is bereikt. Dit zorgt ervoor dat je de hoogste bieder blijft totdat je maximum is bereikt. Om iets wat 'sniping' wordt genoemd te voorkomen (het bieden in de laatste seconden van een veiling om te winnen), hebben we een unieke functie geïmplementeerd die vergelijkbaar is met het 'eenmaal-andermaal' dat de veilingmeester roept in een traditionele veiling. Als een bod wordt geplaatst in de laatste minuut van de veiling wordt de veilingtijd verlengd, om zo alle bieders een eerlijke kans te geven om hun eigen biedingen te plaatsen voordat de veiling wordt gesloten.


Na de veiling
Als de minimumverkoopprijs is gehaald dan is de hoogste bieder na het sluiten van de veiling de winnaar! Wat gebeurt er als je hebt gewonnen? Catawiki heeft een unieke betaalmethode opgezet die zowel kopers als verkopers beschermt. Zodra je betaling is verzonden, vragen wij de verkoper jouw object binnen 3 werkdagen te verzenden. Vanaf het moment dat het object is verzonden, wordt uw betaling voor ongeveer 14 dagen vastgehouden, wat jou de tijd geeft om het item te ontvangen en eventuele problemen te melden. Transacties zijn meestal zeer succesvol en verlopen soepel, maar als er een probleem is, hebben we een gespecialiseerd Klantenserviceteam om je te helpen.


Nog veel meer nuttige functies
Op zoek naar iets specifieks? Om je te helpen om je zoektocht te verfijnen, kun je een aantal specifieke kenmerken toevoegen zoals periode, handtekening, techniek, et cetera en zul je alleen werken te zien krijgen die aan je criteria voldoen. Als je op zoek bent naar iets specifieks dat die week niet beschikbaar is, bieden wij de mogelijkheid om veiling alerts in te stellen. Wanneer een item met de door jou gekozen zoekwoorden in de veiling komt, ontvang je een geautomatiseerd e-mailbericht.


Ook handig is de gratis Catawiki app die beschikbaar is voor Android en iOS, zodat je zowel thuis als onderweg door de veilingen te bladeren en nooit meer de kans mist om een veiling te winnen.


De selectie is breed en het biedproces is eenvoudig en veilig, wat Catawiki een unieke, betrouwbare en spannende plek maakt om kunst te kopen. Om zelf te weten te komen hoe het voelt om de winnende bieder te zijn, registreer je dan gratis hier. Of misschien wil je een kunstwerk online verkopen? Schrijf je dan hier in om verkoper te worden en bied vandaag nog je eerste werk aan.

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!