Interviews

Interview met Catawiki's antiekexpert: Christine Barrat

Wat wilde jij als kind graag worden? Christine Barrat wist al heel jong dat ze iets met antiek had. Als kind was ze al dol op oude objecten en dat bleef zo toen ze ging studeren en reizen, en de bijzondere geschiedenis achter al die oude dingen ontdekte. Ze is nu een van onze antiek- en edelstenenexperts. Haar werk bestaat uit het onderhouden van contact met verkopers, het samenstellen van veilingen en het delen van haar passie met antiekliefhebbers in de hele wereld. Lees meer over haar liefde voor antiek en ontdek waarom Catawiki het ideale online platform is om antiek te verkopen.


Antiek- en edelstenenexpert Christine Barrat

Een passie die al jong begon
Een van Christines vroegste herinneringen heeft te maken met de liefde en eerbied voor antiek in haar familie. In haar jeugd was ze omringd door oude karpetten en meubels, en tot haar eerste speelgoed behoorde een antiek vliegtuigkompas dat ze had gekregen van haar opa. “Als kind wist ik natuurlijk niet wat dat waard was en hoe belangrijk deze familiestukken waren. Ik was nog maar een klein meisje, maar open minded en nieuwsgierig naar alles.”

Haar nieuwsgierigheid zette haar aan tot reizen. Ze zag veel van de wereld en ontdekte steeds meer over kunst, cultuur en geschiedenis. Als ze geld nodig had voor haar studiereizen, zocht ze op rommelmarkten naar antiek, sieraden en edelstenen die ze online verkocht. “In elk land waar ik kwam, bezocht ik zoveel mogelijk rommelmarkten, van China tot de Verenigde Staten. Hoeveel duizenden kilometers ik gelopen heb in mijn leven om al die dingen te vinden, weet ik niet. Maar het heeft allemaal bijgedragen aan mijn 40 jaar kennis en ervaring.”


Expert bij Catawiki
Als antiekexpert bij Catawiki is Christine altijd op zoek naar bijzondere en unieke items, items met de ‘wow-factor‘. Het is haar werk om contact met de verkopers van deze objecten te onderhouden en de verkoopervaring voor hen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het is de aanwezigheid van experts zoals Christine, waar Catawiki zich mee onderscheidt. Al onze veilingen worden begeleid door een gespecialiseerde expert die erop toeziet dat de aangeboden objecten aan de hoge kwaliteitseisen voldoen. “Ik hou van het contact met mensen en luister graag naar hun bijzondere verhalen,” zegt Christine. “Of het nu gaat om het opstellen van een beschrijving of het vaststellen van een reserve price, ik zorg ervoor dat verkopers alle informatie krijgen die ze nodig hebben om hun kavel goed te presenteren. En dat vind ik erg leuk om te doen!”  


Christine is verantwoordelijk voor de keukenverzamelobjectenveiling en de silver plate-, vrijmetselarij-, cow parade- en jaarlijkse kerstveilingen. In de 2,5 jaar die Christine nu voor Catawiki werkt, zijn de veilingen sterk gegroeid: toen ze net begon was er maar 1 veiling met keukenverzamelobjecten per week, nu zijn het er 6 of 7! Ze verkent graag nieuwe gebieden om te zien wat er in de toekomst misschien mogelijk is. Een kavel dat binnenkort op de veiling komt en waar ze heel enthousiast over is, is een prachtig geborduurd tafelkleed uit het midden van de 19e eeuw, gemaakt voor het huwelijk van een prinses. “Dit is het klassieke ‘wow-item’ - echt prachtig!”

Verkopen op Catawiki
Wat is het beste advies dat Christine potentiële verkopers kan geven? Verkoop een object niet omdat je snel geld wilt verdienen, maar bied het liever aan op de veiling omdat het dan een nieuw thuis kan vinden en gekoesterd kan worden door iemand anders. “Als je dat met liefde en zorg doet, voelen potentiële kopers dat aan en dat helpt op allerlei manieren mee!”

Ben je geïnspireerd geraakt door de passie van Christine en wil je zelf spullen gaan verkopen op Catawiki, registreer je dan hier. Of neem een kijkje bij zone curiosaveiling om te zien welke geweldige objecten we aanbieden. Ze zijn in ieder geval goedgekeurd door Christine!

Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu