Inspiratie

Een eerbetoon aan drievoudig Eurovisiesongfestival deelneemster: Sandra Reemer

Zangeres en TV-presentatrice Sandra Reemer vertegenwoordigde Nederland op het Eurovisiesongfestival bij 3 verschillende gelegenheden, waarbij zij de wereld voor zich won met haar ongelooflijke zangkwaliteiten. Haar plotselinge overlijden in juni van dit jaar kwam als een schok voor ons allemaal. Het was volgens goede vriend en couturier Addy van den Krommenacker de wens van Sandra om een aantal van haar spullen en kleding voor het publiek toegankelijk te maken en voor het goede doel te veilen. Daarom kunt u vanaf vandaag op de speciale Sandra Reemer Collectie veiling terecht. In de veiling vindt u onder andere de 3 Eurovisiesongfestival-jurken, bekijk het via onderstaande video.

De Eurovisiesongfestival jurken
Deze speciale Sandra Reemer Collectie veiling wordt geleid door niemand minder dan de Nederlandse modeontwerper Addy van den Krommenacker. Hij zei het volgende over deze speciale veiling: "Sandra en ik waren zeer goede vrienden. Omdat ze kleding droeg die ik ontworpen had, stond ze aan het begin van mijn carrière als modeontwerper. Deze veiling bevat een aantal zeer bijzondere objecten waarmee we de herinnering aan Sandra‘s prachtige carrière levend houden". Op 17 oktober (2017), Sandra's verjaardag, opende Addy een tentoonstelling in zijn modezaak. Op deze expositie toonde hij de jurken die in de veiling op Catawiki geveild worden.

De 3 Eurovisiesongfestival jurken

Bijzondere objecten
Naast de prachtige jurken worden er enkele zeer bijzondere objecten opgenomen in de veiling, die kunst- celebrity- en modeliefhebbers zeker zullen aanspreken. "Veel mensen weten niet dat Sandra behalve zangeres ook een kunstverzamelaar in hart en nieren was." Één van de topstukken van deze veiling is het schilderij van Anton Heyboer van 1978. Naast de kleding die door Addy van den Krommenacker was ontworpen, had Sandra ook een breed scala aan kleding van ontwerpers zoals Gianni Versace en Thierry Mugler.


Jurken ontworpen door Addy van den Krommenacker 

Alle objecten in de veiling worden aangeboden door familieleden van Sandra Reemer. Vanwege de omvang van Sandra's nalatenschap, heeft de familie besloten om alleen de objecten te bewaren waaraan zij bijzondere herinneringen koesterden; de rest hebben ze ter veiling aangeboden op Catawiki. Op deze manier krijgen verzamelaars en fans van Sandra Reemer de gelegenheid om mee te bieden op deze bijzondere objecten en de herinnering aan Sandra levend te houden.


Historische vleugel
De trots van deze veiling is zonder meer de vleugel met muzikale en historische betekenis. Deze vleugel werd gebruikt voor het componeren van het lied 'Colorado' waarmee Reemer deelnam aan het Eurovisiesongfestival in 1979. Sandra eindige met het lied op de 12e plaats en daarna werd het een hit in veel Europese landen.


Wij willen Sandra's leven en muziek vieren en helpen om de herinnering aan haar levend te houden. Of je nu een liefhebber bent van mode, kunst of muziek, dit is een unieke gelegenheid en we zijn er trots op dat we hier aan mee mogen werken. De veiling is al actief en loopt af op 29 oktober (2017). Mis niet de kans om de veiling te bekijken en te bieden op een unieke object van de Sandra Reemer collectie.

Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu