Gidsen en advies

5 Nintendo Games die in waarde stijgen

Als je aan items denkt om in te investeren, denk je misschien aan goud, aandelen of wijn. Maar wat denk je van video games? Retro games en consoles kunnen tegenwoordig erg veel waard zijn als ze in een goede conditie zijn of nog in de originele verpakking. Enkele games zijn drastisch in waarde gestegen en kunnen je een fortuin opleveren als je ze verkoopt in een gunstige markt. (Onze experts zeggen dat het nu de juiste tijd is!) Ga dus op zolder op zoek naar één van deze 5 Nintendo games die in waarde stijgen.

5. Conker’s Bad Fur Day
Conker's Bad Fur Day is een action/platform game die werd uitgebracht in 2001 en het verhaal volgt van Conker de Eekhoorn. De schattige eekhoorn was populair bij een meer volwassen publiek vanwege het schelden, halfnaakte scenes en verwijzingen naar alcohol. Deze Nintendo 64 game is zeer gewild en kan, met doos en boekje, worden verkocht voor een nette winst. Dit jaar werd er één op Catawiki verkocht voor €180!

4. Zelda Game & Watch
De Game & Watch van Nintendo was een serie van 59 handheld games, met één spel plus een alarm en een klok. De beschikbare titels waren onder andere Mickey Mouse, Donkey Kong en Mario Brothers. Maar The Legend of Zelda is tegenwoordig zeer populair bij vintage Nintendo verzamelaars. Het Zelda spel in de doos is in onze veiling voor maar liefst €330 verkocht!


3. Earthbound
Dit Nintendo SNES role-playing game was niet erg populair toen hij uitkwam, maar het is tegenwoordig een cult-klassieker. De game cartridge wordt verkocht voor €200 en meer. Maar als je de doos en het boekje nog hebt, kan je het misschien verkopen voor €650 - €700, net als deze volledig complete "Earthbound" big box die in de veiling van Catawiki werd verkocht.


2. The Legend of Zelda: Minish Cap – Limited Adventure Set
Deze set van de Gameboy Advance is de heilige graal van Nintendo games. Er zijn maar 300 sets gemaakt. De Zelda set was oorspronkelijk een prijs voor een wedstrijd, maar werd ook voor een korte tijd in de Club Nintendo-webshop verkocht. Er zijn nauwelijks meer exemplaren op de markt, vandaar dat de prijzen zo zijn gestegen. De set is tegenwoordig een bedrag met 4 cijfers waard. Op Catawiki werd een set voor €1600 verkocht!

1. Nintendo World Championships Gold Edition
Als je een 1990 Nintendo World Championship Gold Edition cartridge hebt rondslingeren in je garage, heb je goud in handen. Dat zijn de duurste video games die ooit verkocht zijn op de tweedehands markt. Er zijn maar enkele exemplaren, omdat ze alleen aan de winnaars van het gaming toernooi van Nintendo werden uitgereikt. Ze worden aangeboden voor ongeveer €15.000, maar de duurste werd verkocht voor een ongelooflijke bedrag van bijna €100.000!

Dus als je nog steeds één van deze vintage Nintendo videogames hebt, is het misschien een goed idee om ze nu te verkopen met winst. Elk van de bovenstaande games levert je waarschijnlijk behoorlijk wat op, maar als de games nog steeds in nieuwstaat zijn met de originele doos, kan het helemaal kassa zijn. Begin met het verkopen van je oude video games op Catawiki door je te registreren als een verkoper en ze aan te bieden voor de veiling.

Of als je juist op zoek bent naar retro video games, check dan onze Nintendo & video games veiling. Het spel kan beginnen!

Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu