Inspiratie

De opvallendste kavels van deze week: een gesigneerd Beatles-album en andere bijzondere items

Elke vrijdag gaan op Catawiki meer dan 300 veilingen live. Tussen de kavels zitten ongetwijfeld ook objecten voor jou. Uit de bijna 40.000 speciale items van deze week, hebben onze experts de 3 beste voor je geselecteerd. Deze week veilen we een gesigneerd Beatles-album, de eerste belangrijke uitgave van Darwins evolutietheorie en een vintage diamanten armband (art deco).


Het album ‘Help!’, gesigneerd door Paul McCartney, John Lennon en George Harrison

In 1965 brachten vier jongens uit Liverpool hun 5e studio-album uit: ‘Help!‘ The Beatles waren al een paar jaar internationaal zeer succesvol toen hun tweede film en het album met de bijbehorende soundtrack uitkwamen. Tot de songs op het album behoorden de titeltrack, ‘Help!’, ‘Ticket to Ride’, en de meest gecoverde track ooit geschreven, ‘Yesterday’. Deze week hebben we in onze Beatles-veiling een prachtig exemplaar gesigneerd door Paul McCartney, John Lennon en George Harrison, alle drie met andere inkt... waar was Ringo die dag? Aangezien de waarde van het album wordt geschat op 2.100 tot 2.750 euro, is het duidelijk dat de Beatlemania nog springlevend is!


“Three papers on the tendency of species to form varieties”, eerste editie, Darwin en Wallace

Charles Darwin was niet de snelste werker. Nadat hij zijn evolutietheorie had ontwikkeld in 1839, besteedde hij bijna 20 jaar aan het verzamelen van bewijs. Dat deed hij vooral omdat hij wist dat zijn concept de wetenschappelijke wereld zou doen schudden op zijn grondvesten. Maar toen hij in 1858 een brief over natuurlijke selectie ontving van Alfred Wallace, wist hij dat hij zijn ideeën openbaar moest maken. Drie brieven van Darwin, Wallace en Hooker, werden voorgelezen bij de Linnean Society in Londen en gepubliceerd in het tijdschrift van de organisatie, maar verrassend genoeg deed dat nauwelijks stof opwaaien. Het meer populaire tijdschrift ‘The Zooligist’ voelde het belang van de publicatie echter goed aan en besteedde vervolgens ook aandacht aan de evolutietheorie. Op onze evolutieveiling van deze week veilen we een zeldzame eerste uitgave van dit zeer controversiële en belangrijke paper uit 1858, het jaar voordat ‘On the Origin of Species’ werd gepubliceerd. Dit must have collector's item is gewaardeerd op 9.000 tot 12.000 euro.


Zeldzame, art deco diamanten armband

De jaren 1920, Frankrijk: de geboorteplaats van de glamoureuze wereld van de art deco. Als we aan deze tijd denken, komen beelden van elegante, decadente en luxe feestjes in ons op. En wat kun je daar beter dragen dan een 14-karaats witgouden armband met 9.5 karaat briljant geslepen diamanten? Deze prachtige vintage armband vind je in onze veiling van exclusieve antieke sieraden. Hij zal je kledingcollectie absoluut extra glamour geven, met een geschatte prijs van 13.000 tot 17.000 euro.

Dat zijn ze dus, de drie meest fantastische items die deze week geveild worden. Word je blij van een van deze items? Als dat niet zo is, maak je dan geen zorgen. We veilen deze week bijna 40.000 bijzondere objecten en hebben een paar geweldige themaveilingen. Bijvoorbeeld de Halloweenveiling, een Elvis Presley-veiling, en de The Macallan whiskyveiling. Vergeet dus niet onze veilingen door te bladeren. Je vindt ongetwijfeld iets wat in jouw verzameling past! 

Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu