Gidsen en advies

De meest extravagante auto‘s van Lamborghini

Door Laura | 22 april 2020


Lamborghini, dat lang synoniem was voor stijl, innovatie en excellentie, wist keer op keer te herdefiniëren wat het betekent voor een auto om een luxemerk te zijn. Lamborghini werd opgericht in 1963 met het doel een lijn auto‘s te ontwikkelen die in stijl en prestaties leken op racewagens. Door de futuristische look onderscheidden de ontwerpen zich al snel en werden ze opgemerkt door verzamelaars en autoliefhebbers wereldwijd. Lamborghini produceerde daarna enkele van de duurste auto‘s ter wereld - we zetten de meest extravagante voor je op een rij.


Aventador J 

Na de lancering van de Aventador, volgde een limited edition van één exemplaar onder de noemer Aventador J, die geshowd werd tijdens de Autosalon van Genève in 2012. De tweezits conceptauto heeft geen dak en ramen, maar wel een indrukwekkende 6,5-liter V12-motor. De auto, met zijn ronde vormen, was voordat hij geshowd werd al verkocht voor 2 miljoen euro.



Deze auto werd verkocht voor 2 miljoen euro, nog voordat hij voor het eerst geshowd werd


Sesto Elemento Concept

Deze auto werd voor het eerst getoond tijdens de Mondial de l‘Automobile in 2001. Omdat de auto koolstofvezeltechnologie gebruikt, werd hij het 'zesde element' genoemd. 'Zesde' verwijst naar het zesde element in het periodiek systeem: koolstof. De auto met zes versnellingen heeft een krachtige motor en kan 298 kilometer per uur halen. Het ontwerp is ook indrukwekkend; zwart met rode details en zachte rondingen. Na de introductie van de conceptauto, gewaardeerd op 2,1 miljoen euro, werden 20 nieuwe exemplaren geproduceerd in 2011.

De auto werd het zesde element genoemd, vanwege het gebruik van koolstof (het zesde element in het periodieke systeem) in de technologie


Egoista Concept

Deze auto kreeg de naam 'Egoista' (Italiaans is voor 'egoïstisch') vanwege de unieke eenpersoons cockpit, geïnspireerd op het ontwerp van de Apache-helikopter. De verlichting, met indicatoren aan de zijkanten, lijkt op die van een modern vliegtuig en de carrosserie heeft beweegbare aerodynamische panelen voor optimale stabiliteit. Instappen is een hele klus, daarvoor moet het stuurwiel verwijderd worden. Om die reden is de Egoista waarschijnlijk ook altijd een conceptauto gebleven. Maar wel een zeer indrukwekkende.



De Egoista bleef een conceptauto, maar is nog steeds een klassieker en een van de meest luxueuze Lamborghini‘s ooit


Veneno 

De 'Veneno', Spaans voor 'vergif', lijkt tegelijkertijd op een gevaarlijk beest en op een prachtige futuristische auto. Er werden slechts drie auto‘s gemaakt in deze serie, elk met een prijskaartje van 3 miljoen euro. Deze indrukwekkende auto is uitgerust met een 6,5-liter motor met 740 pk en haalt in 2,8 seconden een snelheid van 100 kilometer per uur. De auto is aerodynamisch en zeer licht.

Van de 'giftige' Lamborghini zouden veel fans wel eens willen proeven


Veneno Roadster

De Veneno Roadster is de duurste Lamborghini ter wereld, met een waarde van 3,3 miljoen euro. Het model werd uitgebracht voor de vijftigste verjaardag van Lamborghini in 2014 en er werden slechts 9 exemplaren van gemaakt. De Veneno Roadster is een cabriolet die een topsnelheid kan halen van 355 kilometer per uur, met zijn 6,5-liter motor en 750 pk. Hij is ook innovatief: Lamborghini koos voor betere aerodynamica in plaats van een krachtiger motor, en voor koolstofvezel om het gewicht te verminderen.


De 'Roadster' kan een topsnelheid halen van 355 kilometer per uur


____________________

Bekijk onze laatste oldtimerveilingen of registreer je als verkoper op Catawiki.


Ontdek meer oldtimers | moderne oldtimers


Deze artikelen vind je misschien ook interessant:


Zolderverhalen: motoren en vindingrijkheid met Paola Lagnena


Tips voor het fotograferen van je oldtimer


Het verhaal van de vrouw die de roadtrip uitvond


Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu