Gidsen en advies

Vijf designertassen die in waarde stijgen

Wil je investeren in iets wat spannender is dan aandelen of goud? Wat te denken van designerhandtassen? Een tas lijkt misschien geen voor de hand liggende keuze, maar de waarde ervan kan flink stijgen in een paar jaar tijd. Sommige designerhandtassen zijn tijdloze iconen die nooit uit de mode raken. Als je weet welke je moet kopen, verdien je geld in stijl. Check de tips van onze experts om erachter te komen welke tassen een lucratieve investering kunnen zijn.

5. St. Louis van Goyard
De St. Louis is een wat mysterieuze investering waar je misschien niet meteen aan denkt. Maar het is zeker een interessante optie, aangezien deze tassen een unieke positie op de markt hebben. Goyard is een wat minder bekend merk, maar het kent een stabiele groep liefhebbers en er zijn altijd mensen op zoek naar een van deze tassen. Als je een St. Louis doorverkoopt, kan dat je 1,3 maal de originele aankoopprijs opleveren.



4. Neverfull van Louis Vuitton
De Neverfull van Louis Vuitton is een herkenbare tas met karakter die net zijn 10-jarig bestaan heeft gevierd. Hij is niet alleen uitgebracht in de populaire bruine kleur met LV-monogrammen, maar in veel verschillende edities. Er zijn zelfs tassen die zijn ontstaan uit de samenwerking met bekende kunstenaars zoals Jeff Koons. Deze tas levert je gemiddeld 85 procent van de retailwaarde op, maar een zeldzame, limited edition kan in prijs verdubbelen.


3. Boy Bag van Chanel
Deze Chanel-tas is relatief nieuw; hij werd slechts 6 jaar geleden geïntroduceerd. Aangezien Chanel de prijzen doorgaans driemaal per jaar verhoogt, worden ze steeds duurder. De prijzen van tweedehands tassen stijgen mee, dus wacht niet te lang als je er een wilt kopen. Deze elegante tas mag niet ontbreken in jouw garderobe.


2. Klassieke flap bag van Chanel
De flap bag van Chanel kwam in 1955 op de markt en had een revolutionair ontwerp. Het was de eerste tas voor de hogere klasse die over de schouder gedragen kon worden: een tas met een draagketting. Bij deze tas kun je 200 procent rendement verwachten op de aankoopprijs, afhankelijk van het type leer en de hardware. Een prachtig stuk en absoluut een stabiele investering.

1. Birkin-handtas van Hermès
De Birkin-handtas van Hermès is erg veel waard, aangezien hij slechts in beperkte oplages wordt uitgebracht en je er soms 6 jaar op moet wachten. Door deze schaarsheid zijn de tassen al collector's items zodra ze uitkomen. Het is momenteel veruit de populairste handtas, zowel in de retail als bij doorverkoop. De waarde van een Birkin stijgt elk jaar met 14,2 %. Een betere investering dan goud! Waarom zou je niet gaan voor de jackpot? De zwarte Birkin-tas met gouden hardware wordt de 'heilige graal' onder de tassen genoemd, en dat is niet voor niets.


Als je een designertas koopt, denk er dan aan dat je kiest voor een klassieke stijl die zichzelf al heeft bewezen. Beroemde luxemerken zoals Chanel en Louis Vuitton en zelfs minder bekende merken zoals Goyard doen er alles aan hun tassen exclusief te houden, waardoor er altijd veel vraag naar is. Deze tassen zijn doorgaans een veilige investering en bovendien topstukken om zelf te dragen Bezoek onze veiling van exclusieve tassen als je het perfecte accessoire wilt vinden en investeer vandaag nog! Heb je al geïnvesteerd in een van deze tijdloze schatten, dan kun je die aanbieden op de veiling en je investering te gelde maken. Verkoper worden is eenvoudig en gratis, dus waarom zou je het niet eens proberen?

Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu