Geschiedenis

Ben je benieuwd naar de waarde van je Amerikaanse comics?

Ben je een fan van Marvel of DC? Beide zijn giganten in het universum van de Amerikaanse comics en ze hebben allebei filmfranchises boordevol actie die volle bioscoopzalen trekken. Maar of je nu liefhebber bent van Superman, de Hulk, Batman of Captain America, als je de juiste Amerikaanse comics in je bezit hebt, in de juiste conditie, dan kunnen ze je veel geld opleveren. Maar hoe kom je er achter hoeveel je Amerikaanse stripboeken waard zijn? Tijd om je zolder op te ruimen en de volgende tekst te lezen, want je zou wel eens onder een goudmijn kunnen wonen!

Dure Amerikaanse comics verkocht op Catawiki
Iedere week veilen we zeer zeldzame stripboeken voor hoge bedragen. Hier zijn een paar van de comics uit de VS die we hebben verkocht op onze Amerikaanse stripveiling.

5. 'Spirit Archives' - 1e druk- €701
Deze strip werd gemaakt door een van de grootheden van de illustratie, Will Eisner, en dit kavel met DC comics bevat alle verhalen van Spirit, in 26 delen van ongeveer 200 pagina's. 'The Spirit' stond bekend om zijn creativiteit in inhoud en presentatie.


4. 'Tales of Suspense #39' - €850
Deze uitgave van 'Tales of Suspense' werd uitgebracht in 1963 en Iron Man verschijnt hier voor het eerst ten tonele. Eerste optredens worden altijd hoog gewaardeerd en dat is dan ook de reden voor de mooie prijs die dit album kreeg.


3. 'The X-Men' - 1e druk - €1300
Een gloednieuwe strip met gloednieuwe Marvel personages. Deze comic uit 1963 introduceert de X-Men als ‘De allervreemdste superhelden’. Ben je het daar mee eens? Vreemd of niet, ze zijn absoluut populair en de strip werd verkocht voor €1300.


2. 'The Amazing Spider-man # 1' - €3200
De volgende op de lijst is de eerste druk van 'The Amazing Spider-man'. Spider-man is uitgegroeid tot één van Marvels bekendste en meest geliefde superhelden, dus deze eerste uitgave is een echt collector's item.


1. 'The Incredible Hulk # 181' - €13928
Een van de allerduurste strips die we ooit hebben verkocht in onze stripveilingen is wederom een eerste optreden - en eerste editie. Deze strip uit 1974 introduceert Wolverine. Wolverine en The Hulk gaan samen de strijd aan, maar zouden later nog veel vaker samen te zien zijn.


Waar zou je op moeten letten als je een oude comic vindt op zolder?
Er zijn een paar dingen om in je achterhoofd te houden als je wil bepalen of je comic iets waard is.

1. Eerste optredens en eerste edities
Zoals we hebben gezien, kunnen deze primeurs je een heleboel geld opleveren op een veiling, als je ze hebt! Ze zijn vooral waardevol als het stripfiguur tegenwoordig veel bekendheid geniet. Denk aan de eerste edities en optredens van Batman, The Hulk, Superman, Spider-man, et cetera.  

2. Print
Er worden vaak verschillende varianten uitgebracht van een comic. Maar het zijn meestal de originele strips die de hoogste waarde hebben, in tegenstelling tot hardcovers of andere versies. Dit geldt zelfs voor moderne eerste uitgaven, zoals 'New Mutants #98', de 1e keer dat we Deadpool tegenkomen.

3. Conditie
Als de strip eruitziet alsof hij net uit de winkel komt, dan verhoogt dit de waarde. Maar als er een naam instaat, of als de kaft los zit of vouwen heeft, dan daalt die waarde snel.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat jouw comics waard zouden kunnen zijn, en zou je ze op Catawiki willen verkopen? Wordt dan verkoper en bied ze aan voor de veiling. Of wil je liever nog wat albums toevoegen aan je collectie? Kijk dan eens bij onze wekelijkse Amerikaanse comics veiling.

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu