Trends

Vijf horloges die in waarde stijgen

Rolex. Omega. TAG Heuer. Precisiehorloges van deze grote merken zijn blijvertjes. Ontworpen en gebouwd met excellentie en tijdloosheid in het achterhoofd, leveren sommige horloges je een flink rendement op je investering op. Tenminste, als je weet welke modellen je moet kopen. Onze horlogeveilingmeester Berry Harleman zet 5 horloges op een rij die naar verwachting in waarde zullen stijgen

1. Rolex Submariner
Van dit horloge wordt gezegd dat het een veilige investering is. Submariners van nog maar 2 of 3 jaar oud leveren nu al meer op dan de originele prijs. En na verloop van tijd zal dit alleen maar meer worden. De Submariner was het eerste duikhorloge van Rolex; het is waterdicht tot 300 meter. Het werd oorspronkelijk geproduceerd in 1953, en de modellen van tegenwoordig zijn trouw aan het origineel. Vanwege het strakke, tijdloze ontwerp en de duurzaamheid, is het een populair horloge voor dagelijks gebruik en een stabiele investering. De Submariner is de populairste en meest gewilde Rolex, en zal daarom in waarde blijven stijgen. 


2. Tudor Heritage Black Bay
Tudor is een relatief onbekend merk op de markt; het is het zusterbedrijf van horlogegigant Rolex. De populariteit van Tudor groeit echter en het horloge Black Bay speelt daar een belangrijke rol in. Het horloge is een prachtige combinatie van vintage en hedendaags. Het 60 jaar oude duikhorloge werd in 2016 geactualiseerd met een mechanisch uurwerk dat door het merk zelf werd vervaardigd. De Black Bay heb je voor ongeveer de helft van wat een Rolex Submariner kost. Een betaalbare optie als je wilt beginnen met investeren in horloges. Omdat de populariteit van de Tudor Heritage Black Bay groeit, zal hij zeker in waarde stijgen.


3. Rolex Explorer 2016
Samen met de Submariner, is de Explorer van Rolex ook een goede investeringsoptie. De Explorer kwam oorspronkelijk op de markt in 1963 en was het eerste horloge dat de top van de Mount Everest bereikte. Het model uit 2016 is een van de beste tot nu toe, met zijn zwarte wijzerplaat en lichtgevende materialen waardoor de indexen en wijzers blauw oplichten. Dit horloge is absoluut niet goedkoop, maar het zal met de tijd in waarde toenemen en het is de investering waard.


4. Omega Seamaster 300
De Omega Seamaster 300 is een iconisch horloge. Het kenmerkt zich door geavanceerde technologie en prachtige details, zoals het gegoten keramische frame en de glazen onderkant van de behuizing, zodat je het coaxiale uurwerk kunt zien. Dat het een van de mooiste Omega's is, komt omdat de beste elementen van eerdere Seamasters geselecteerd zijn in combinatie met een ultiem stijlvol en functioneel uurwerk. Dit model is momenteel een van de beste horloges om te kopen, omdat het sneller in waarde stijgt dan het gebruikelijke horloge.


5. TAG Heuer Carrera
In de loop van de jaren raakte TAG Heuer zo nauw verbonden met de motorsport, dat de naam er synoniem voor werd. Het motorsporthorloge Carrera werd gelanceerd in 1963. Met zijn nauwkeurige en eenvoudig te gebruiken chronograaf, groeide het uit tot een populair racehorloge. Als polshorloge voor dagelijks gebruik ziet het er stijlvol uit met een sportieve look en diverse kleuren om uit te kiezen. Een Carrera kost meestal slechts de helft van wat een Rolex kost, maar de waarde ervan zal blijven toenemen en daarom is het een goede startersinvestering.


Hebben we je interesse gewekt om te investeren in een horloge? Je kunt direct in actie komen. Neem een kijkje bij onze wekelijkse horlogeveilingen. En wie weet draag jij binnenkort een prachtig uurwerk dat met de seconde meer waard wordt. Als je een investering te gelde wilt maken door een vintage horloge online te verkopen, helpen onze horloge-experts je graag op weg. Het is eenvoudig, snel en je bereikt deze maand een publiek van meer dan 14 miljoen potentiële kopers! Verkoper worden is eenvoudig. Registreer je vandaag nog en bied jouw horloge direct aan op de veiling!

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu