Nieuws

Waarom een Lady Dior-tas een goede investering is

Het is een van de meest iconische damestassen aller tijden: de Lady Dior. De tas is vernoemd naar Lady Diana, de prinses van Wales. Zij werd er verliefd op en werd overal ter wereld met verschillende varianten van deze tas van Christian Dior gezien. Dat was in 1995, maar de Lady Dior-handtas is ook nu nog enorm populair. Maar waarom is deze Lady Dior-tas zo'n goede investering? Onze mode-expert, Stefania Filizola heeft meer dan 10 jaar professionele ervaring en legt het uit.

Stijgende waarde
Hoewel de verkoopcijfers van tweedehands designertassen per jaar kunnen verschillen, steeg de waarde van een Lady Dior-tas in goede staat in de afgelopen jaren. Er wordt gezegd dat de waarde tussen 2004 en 2016 met 8 procent steeg, en met meer dan 14 procent tussen 2014 en 2016. En wat te denken van de versie in exotisch leer? Die kan momenteel bij doorverkoop zelfs meer dan € 20.000 opbrengen!


De waarde van Lady Dior-tassen nam tussen 2014 en 2016 met 14 procent toe.

Exclusieve varianten

Het Lady Dior-kunstproject benadrukt de iconische status van de tas. Voor dit project werd aan een selecte groep kunstenaars gevraagd de tas in een nieuw jasje te steken. Dat leidde tot een prachtige creatie van Marc Quinn, gevolgd door kunstenaars zoals Daniel Gordon en Jason Martin. In 2017 behoorden Lee Bul, John Giorno en Spencer Sweeney tot de kunstenaars die een eigen draai aan de tas gaven. Geen wonder dat de resultaten niet alleen prachtig waren, maar ook zeer gewild; de uiterst gelimiteerde edities waren in een mum van tijd uitverkocht. Zoals het merk Dior zegt: 'Als de Lady Dior-tas tijdloos is en de schijnwerpers zet op de moderne Dior, lokt zij ook een kunstzinnige herinterpretatie uit.' Deze tassen in zeer kleine oplage zijn moeilijk te vinden en vaak erg kostbaar.

  • Voorbeelden van tassen uit het Lady Dior-kunstproject
  • Foto: Dior


Een keuze maken

Voor welke tas moet je gaan? Klassieke, medium tassen in het kleurpalet zwart, beige en donkerblauw zijn een goede keuze; dit zijn de populairste varianten en de kans is groot dat ze hun waarde houden. Vergeet niet dat je een tas die je later wilt doorverkopen met winst, moet behandelen als een sieraad. Je moet er goed voor zorgen. Christian Dior verhoogt de verkoopprijzen jaarlijks en zet zijn naam op de kaart via merkmanagement en bijzondere projecten. Het enige wat je dus hoeft te doen, is een tas kopen en die veilig opbergen...Christian Dior doet de rest! 

Een lakleren Lady Dior-tas die in 2017 op onze damesmodeveiling €1.000 opbracht.

Ben jij er klaar voor om te investeren in zo'n prachtige en iconische Lady Dior-tas? Kijk dan eens bij onze veiling van exclusieve tassen om je volgende investering te vinden. Of misschien heb je al een Lady Dior of een soortgelijke handtas en wil je zien hoeveel die oplevert tijdens een veiling? Registreer je dan als verkoper en kom er snel achter!

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu