Gidsen en advies

De meest luxueuze aanstekers uit de geschiedenis

Geactualiseerd door Laura | 19 maart 2020

Hoewel het basisontwerp voor aanstekers amper veranderd is sinds de komst ervan bijna 100 jaar geleden, zit er tussen de miljarden aanstekers die elk jaar verkocht worden, ook een handvol collector‘s items. Maar die status verdienen ze dan ook! Lees verder om meer te ontdekken over de mooiste, luxe aanstekers.


Gele Fabergé-aansteker


Gele Fabergé-aansteker

De zeer zeldzame gele aansteker van Fabergé straalt elegantie en glamour uit. Hij werd met de hand gemaakt door Vladimir Soloviev in de vroege jaren 1900. Het is een van de beroemdste aanstekers ter wereld en een droomstuk voor verzamelaars. Een eenvoudig design en subtiele gele glans maken deze aansteker extra speciaal. De veerscharnier en mooie ronde hoeken maken dit stuk elegant en tijdloos. Toen hij in 2011 verkocht werd voor 50.900 euro, was het de duurste aansteker ooit verkocht.


S.T. Dupont Ligne 2 Champagne


S.T. Dupont Ligne 2 Champagne

De S.T. Dupont Linge 2 Champagne is momenteel de duurste aansteker ter wereld die niet antiek is. Deze aansteker van het Parijse luxemerk wordt gemaakt in vier verschillende kleuren en kost 63.700 euro. S.T. Dupont heeft een aantal beroemde fans, inclusief James Bond. Met 18-karaats wit goud en 462 diamanten per aansteker, is de hoge prijs indrukwekkend maar niet verrassend.


Fabergé Imperial tafelaansteker


Fabergé Imperial tafelaansteker

De Fabergé Imperial tafelaansteker werd in 2012 op de veiling verkocht voor maar liefst 106.250 euro. Het is een symbool van Russische kunst en schoonheid. De aansteker is gemaakt in de vorm van een aap met een zilveren halsband, die zijn staart in zijn rechterhand houdt. Als je de aap opent, wordt een vloeistofreservoir zichtbaar met de staart als ontsteker. Dit handgemaakte stuk dateert uit de vroege jaren 1900 en is nog steeds zeer gewild.


Asbak en aansteker van zilver en jadeiet


Asbak en aansteker van zilver en jadeiet

Dit is de duurste aansteker ter wereld. De asbak en aansteker van zilver en jadeiet is een exclusief stuk en volgens velen de beroemdste aansteker ter wereld. Het elegante ontwerp en het feit dat het zowel een asbak als een aansteker is, maken het een functioneel kunstwerkje. Deze wereldberoemde aansteker werd in 2011 op een veiling verkocht voor maar liefst 197.300 euro. Tot op heden is het de duurste aansteker ter wereld.


____________________

Neem een kijkje bij onze laatste aanstekersveiling of registreer je als verkoper op Catawiki.

Ontdek meer antieke aanstekers | luxe accessoires


Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Hoe bepaal je de waarde van je antieke aansteker?

Top 10 duurste pennen

5 luxegoederen die je eenvoudig online kunt verkopen

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki word je elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld je vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!