Top 10

De top 10 duurste barbies

Alle meisjes hebben vroeger als klein kind wel met Barbie gespeeld. Ze is daarom ook geen gewoon stuk speelgoed, maar een jeugdherinnering. Maar niet alleen menig kinderhart laat ze sneller kloppen, ook volwassenen kunnen haar niet weerstaan... Verzamelaars hebben dan ook flink wat geld voor haar over, maar wel als ze in een bijzondere uitgave komt, zoals deze tien duurste Barbies.

10. Devi Kroell - €963,-
Devi Kroell ontwerpt luxe handtassen en accessoires, maar ze mag ook ‘ontwerpen van een Barbie’ aan haar cv toevoegen. Er is maar één exemplaar van deze Barbie met de hoge gouden laarzen en ze is in 2010 verkocht op een veiling voor een goed doel. Op deze veiling werden meerdere Barbies verkocht, zie nummer 8.


9. Marie Antoinette Barbie - €1.792,-
Zoals de naam al doet vermoeden is deze Barbie gebaseerd op de gelijknamige vrouw die we allemaal kennen uit de geschiedenis. Deze extreem blanke Barbie komt in een gigantische blauwe jurk, compleet met onderrokken en ondergoed. Er zijn ook andere koninklijke dames in Barbie-vorm gegoten, maar geen van allen zijn ze zo populair (en duur) geworden als Marie Antoinette.


8. Lorraine Schwartz - €6.721,-
Sieradenmaakster Lorraine Schwartz creëerde een Barbie voor dezelfde veiling als nummer 10 (Devi Kroell). Haar versie heeft echte diamanten sieraden, waarvan de waarde €22.405,- is. Degene die deze roodharige Barbie destijds op de veiling heeft gekocht zal in zijn handen wrijven van geluk, want deze Barbie is verkocht voor €6.721,63.


7. Barbie in 'Midnight Pink' - €8.577,-
In 2006 veilden twee Nederlandse vrouwen hun privécollectie Barbies. De twee vrouwen hadden een bijzondere collectie van vooral oude Barbies, die voor veel geld werden geveild. Een van de items was de Barbie in ‘Midnight Pink’ uit 1965. Op nummer 5 staat een andere Barbie uit deze collectie.  

6. The Blonds Pink diamonds Barbie - €13.443,-
Diamanten lijken de weg naar de harten van Barbieverzamelaars te zijn. Het mode-ontwerpersduo The Blonds heeft in 2012 een Barbie voorzien van Barbieroze diamanten. De jurk is gebaseerd op een van hun kledingstukken uit 2008. Ook deze Barbie is via een veiling verkocht voor een goed doel.


5.  Barbie in "Midnight Red" - €15.317,-
In 2006 werd met deze Barbie het record gevestigd van duurste Barbie verkocht op een veiling. Inmiddels is dit record alweer verbroken, maar deze Barbie kan nog  net een top 5 plaatsje bemachtigen. Deze Barbie uit 1965 komt uit dezelfde collectie van de twee Nederlandse vrouwen als nummer 7.


4. De eerste Barbie - €24.601,-
Barbie werd in 1959 ‘geboren’ in een zwart-witte badpak. Verzamelaars hebben veel geld over om deze gewilde Barbie aan hun collectie toe te kunnen voegen. Ze is op bijna zestigjarige leeftijd duizenden euro’s waard, terwijl ze in 1959 voor maar $3 werd verkocht. Het hoogste bedrag dat op een veiling voor deze Barbie is betaald is €24.601,-.


3. De Beers 40th Anniversary Barbie - €76.178,-
Voor haar veertigste verjaardag kreeg Barbie in 1999 diamanten van het enorme diamantbedrijf De Beers. De 160 diamanten zijn verwerkt in een ieniemienie bikini en een riem, waarvan je je afvraagt waar die diamanten dan wel niet zijn. In ieder geval was deze pop de duurste Barbie in 1999.


2. Barbie and the Diamond Castle - €84.961,47
Een bijzondere eenmalig uitgave, die eigenlijk helemaal niet te koop is. Deze Barbie (met kasteel) is gemaakt ter promotie van de gelijknamige film waarin Barbie een diamanten kasteel heeft. Barbie kan niet achterblijven op dat kasteel, dus de jurk die ze aanheeft is bezaaid met 318 diamanten.


1. Stefano Canturi Barbie - €271.105,-
Om geld in te zamelen voor borstkankeronderzoek zocht de maker van Barbie, Mattel, de Australische juwelenontwerper Stefano Canturi op. Zes maanden later was er deze special edition Barbie met een ketting die zelf al €268.865,- waard is. In 2010 werd deze Barbie verkocht voor een recordbedrag.


In onze wekelijkse Poppen & Berenveiling komt regelmatig een zeldzame Barbie pop voorbij, neem snel een kijkje! Heb je zelf bijzondere barbies of barbie gerelateerde objecten en wil je die verkopen? Klik dan hier om je aan te melden als verkoper op Catawiki.

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 35.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!