Inspiratie

Keuze van de expert: speciale selectie US Comics en originele tekeningen

We zijn er trots op dat in onze veilingen de beste en meest gewilde collector‘s item worden aangeboden. Dat maakt Catawiki zo spannend en daarom blijven we elke week miljoenen bezoekers naar onze veilingen trekken. De laatste tijd hebben we een enorme groei gezien in onze wekelijkse stripveilingen, die steeds opnieuw een aantal van de meest gezochte en originele comic art objecten aantrekken. Met dit in het achterhoofd willen we alle stripfans de agenda er even bij laten pakken! Onze US Comics en originele tekeningen veiling die op 22 maart (2018) afloopt, heeft een aantal absolute toppers en dat wil je zeker niet missen. Onze eigen US comics expert, Tim Plumbe, heeft een lijst gedeeld van zijn favorieten uit deze veiling en legt uit waarom deze stripboeken zo bijzonder zijn, en waarom ze de moeite waard zijn om aan je verzameling toe te voegen. Lees verder om erachter te komen welke hij koos en van welke kunstenaar er deze week exclusief op Catawiki werk verschijnt.

Tim: "Je moet er van houden (persoonlijk is het één van mijn favoriete Marvel films tot nu toe), het is duidelijk dat Thor Ragnarok de meningen verdeelt, maar over de populariteit van een van de echt belangrijke stripuitgaven bestaat geen twijfel. Journey Into Mystery #83 - de allereerste keer dat Thor verschijnt - uit 1962 is een klassieker in elke klasse!"

Tim: "Wie had gedacht dat toen de eerste uitgave van Robert Kirkman‘s The Walking Dead werd uitgebracht in 2003, deze zou uitgroeien tot een immens populaire strip en TV-serie. Lage oplages en de aanvankelijk beperkte interesse zorgen ervoor dat deze uitgave veel waard blijft en dat verzamelaars voor alle hoge grades gaan.“
Tim: "We hebben het genoegen gehad enkele van de vroege uitgaven te laten zien van The Fantastic Four in de voorbije weken, wat heel duidelijk illustreert hoe zeer de US Comics en originele tekeningen veiling gegroeid is, maar je vindt ze niet vaak in zo‘n hoge grade als 7.0. Dus dit is een geweldige aanwinst voor veel van onze verzamelaars."

  • Batman #17
  • DC Comics - 1943 - Eerste uitgave - CGC 8.0


Tim: "Batman, uit de jaren `40, met de grade 8.0! Wat moet je hier nu nog over zeggen. Dit is een absoluut juweeltje van een strip en we verwachten dat verzamelaars hiervoor in de rij zullen staan."

Tim: "Fans van Batman kunnen deze week hun lol op in de veiling. Een ander topitem dat we aanbieden is deze geweldige 1e verschijning van Mr Zero (binnenkort Mr Freeze!) in Batman #121."

Tim: "Een origineel kunstwerk van de legendarische Sanjulian bezitten is één ding. Iets heel anders is het exclusief op Catawiki te hebben voordat het zelfs maar uitgegeven is! Wij zijn ongelooflijk blij met dit prachtige olieverfschilderij van Conan in de veiling van deze week en of je dit nu in je huis, je kantoor of je galerij wilt hangen, het is de perfecte blikvanger!“

De US Comics veiling die op 22 maart (2018) afloopt zit deze week gewoon barstensvol met geweldige strips en kunstwerken. Bekijk de veiling voor de volledige selectie en grijp de kans aan om een bod te plaatsen en zo een geweldige strip aan je verzameling toe te voegen. Iedereen kan deelnemen aan online veilingen van Catawiki; je hebt alleen een account nodig om te bieden, kopen en verkopen. Maak je gratis account vandaag nog aan en ontdek onze wekelijkse veilingen, samengesteld door ons eigen team van experts.

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu