Inspiratie

De keuze van onze experts: sieraden voor op de rode loper

De rode loper is een plek voor glamour, verfijning en gewaagde statements. Als het op sieraden aankomt, zie je hier de prachtigste colliers, oorbellen en armbanden de aandacht opeisen. Van 16 tot 31 maart (2018) houden we een bijzondere sieradenveiling met sieraden die thuishoren op de rode loper. Je vindt er 150 stuks antieke en moderne sieraden, allemaal perfect voor een gala. Op zoek naar sieraden waar ook beroemdheden mee schitteren? Dan is dit de place to be! Ontdek hier enkele van de veilingfavorieten van onze experts. Alles is geïnspireerd op designs die je ziet bij de Oscars en Grammy Awards. Lees dus snel verder voor jouw nieuwe rode loper-look.



    • Keuze van expert 1: Edwardiaanse halsketting met mechanische hanger
    • Geëmailleerde ketting met diamanten
    • Schatting van de experts: € 13.500 - € 15.000
    • Bekijk halsketting

    Foto: Town and Country Mag

    Het eerste bijzondere stuk in onze categorie 'sieraden van de rode loper', is deze diamanten en geëmailleerde halsketting met een mechanische draaischijf. Verondersteld wordt dat dit prachtige collier met 25 diamanten van in totaal ongeveer 1,36 karaten een Edwardiaans stuk is uit de periode 1901-1910. Waarschijnlijk zijn er zowel horlogemakers als goudsmeden en emailleurs aan te pas gekomen om dit zeer fijne sieraad te vervaardigen. Rosalind Ross, een scenarioschrijfster in Hollywood en vriendin van Mel Gibson, droeg een soortgelijk sieraad bij de Oscar-uitreikingen in 2017.


    • Keuze van expert 2: Ring met robijn en diamant
    • 18-Karaats witgouden ring
    • Schatting van de experts: € 30.000 - € 33.000
    • Bekijk ring


    Foto: BravoTV

    Deze prachtige robijnen ring lijkt opvallend veel op de steen die Lady Gaga droeg tijdens de Grammy's in 2018. Wat vooral bijzonder is, is dat Lady Gaga's ring een verlovingsring was, geschonken door haar aankomende echtgenoot Christian Carino. Dit is dus een uitgelezen gelegenheid om een soortgelijk sieraad aan te schaffen. De prachtige ring telt 3,06 karaten aan robijn, omringd door een bed van schitterende diamanten. De robijn is van excellente kwaliteit en het totale gewicht van de diamanten is maar liefst 2,25 karaten. 



    • Keuze van expert 3: Tanzanieten collier met hanger
    • Een solitaire kwaliteitstanzaniet
    • Schatting van de experts: € 29.900 - € 33.000
    • Bekijk collier



    Foto: Daily Mail

    Dan nu een collier met een diepblauwe edelsteen. Tanzaniet van deze grootte en schoonheid is beslist zeldzaam - het gaat om een steen van maar liefst 43,059 karaat, die harmonieus omringd is door 28 briljant-geslepen diamanten. Stel je dit collier voor met een elegante zwarte jurk zoals Julia Roberts droeg bij het filmfestival van Cannes in 2014, toen ze koos voor een forse ovale hanger. Met dit sieraad om je hals, dat de investering absoluut waard is, hoef je er weinig moeite voor te doen om klasse uit te stralen.



    • Keuze van expert 4: Colombiaanse cocktailarmband met smaragd
    • Witgouden armband in excellente conditie
    • Schatting van de experts: € 38.000 - € 49.500
    • Bekijk armband



    Foto's: Getty and The Adventurine

    Volg de stijl van Kate Middleton met deze witgouden armband met groene smaragden en diamanten. De hertogin van Cambridge droeg een met smaragd ingelegde armband bij haar prachtige groene outfit tijdens de BAFTA Awards (British Academy Film Awards) in 2018. De armband op de veiling dateert vermoedelijk uit de jaren 1950 en telt in totaal 195 diamanten. Schoonheid spreekt uiteraard voor zichzelf, en onze experts zijn weg van het design van deze bijzondere armband.



    • Keuze van expert 5: Masriera-broche met fee
    • Een broche in art-nouveastijl met goud, parels en venster-emaille
    • Schatting van de experts: € 14.700 - € 16.200
    • Bekijk deze broche


    Foto: AOL, eonline, Celeb Mafia

    Een broche toevoegen aan je outfit is een subtiele manier om wat extra kleur of een extra vleugje glamour aan je verschijning te geven. Beroemdheden die broches droegen op de rode loper, zijn bijvoorbeeld zangeres Adele bij de Grammy Awards in 2017, actrice Keri Russell bij het MET Gala in 2017 en Janelle Monae bij de Grammy's in 2018. Deze delicate, in mat goud uitgevoerde fee in een groene jurk van venster-emaille is een uitstekende keuze bij elke formele gelegenheid. Hij kan gedragen worden als broche of als hanger en de in roosvorm gezette diamanten zijn echt prachtig. Ben jij de volgende persoon die dit sieraad draagt?

    Geïnspireerd geraakt door deze rode loper-looks? De rode loper sieradenveiling loopt van 16 tot 31 maart 2018. Alle objecten die geveild worden zijn van hoge kwaliteit, trendy en chic. Net als beroemdheden, kun jij een uniek object bezitten - maar tegen een betaalbare prijs. Ontdek nu wat de veiling allemaal te bieden heeft.

    __________

    Wil je jouw chique sieraden verkopen? Onze interne experts zien graag wat je te bieden hebt. Misschien zie je ze wel terug in onze volgende themaveiling met sieraden! Registreer je eenvoudig als verkoper om je sieraden aan te bieden op de veiling.

    Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

    Maak je gratis account aan
    Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
    Deel dit artikel
    Close Created with Sketch.
    Nog niet geregistreerd?
    Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
    Registreer nu