Nieuws

Waar, waarom en hoe verkoop je boeken online?

Online boeken verkopen is eenvoudig; tegenwoordig kun je dat op allerlei websites doen. Maar wat als je een heel bijzonder of belangrijk boek hebt? Dat wil je waarschijnlijk het liefst verkopen aan iemand die het koestert en waardeert - en die ook bereid is er een mooie prijs voor te betalen. Catawiki’s wekelijkse boekenveilingen worden allemaal samengesteld door onze interne experts. Zij zijn professionals op hun vakgebied en zelf bibliofielen. Het is hun taak om voor zeldzame of zeer waardevolle boeken een goede koper te vinden. Wil je er meer over weten? Lees verder om erachter te komen waar, waarom en hoe je online boeken kunt verkopen.

Op welke website moet je je boeken verkopen?
Als je expertise wilt, een hoge opbrengst en een eenvoudig verkoopproces, is Catawiki de beste plaats om je boeken te verkopen. Onze boekenveilingen zijn verdeeld in een aantal categorieën, inclusief kunst & fotografie, geschiedenis & geografie en literatuur & geïllustreerde boeken. Dat betekent dat jouw boek wordt vermeld samen soortgelijke werken. Dat maakt het voor kopers eenvoudig om je boek te vinden en erop te bieden. Ons team van 6 interne boekenexperts plant de veilingen in. Zij staan altijd klaar om boeken die aangeboden worden, te beoordelen. Een van onze boekenexperts, Mark Harrison, zegt dat de kracht van zijn team is dat elke expert zijn of haar eigen specialisatie heeft. Vanuit hun verschillende achtergronden en opleidingen bekijken ze de boeken die worden aangeboden en beoordelen ze of die geschikt zijn voor de veiling en of er verder onderzoek nodig is. Daardoor verloopt het proces voor verkopers eenvoudig, soepel en snel. Bovendien ontvang je via het snelle en veilige betalingssysteem van Catawiki snel de opbrengst van je boek.

Op zoek naar de beste plaats om je boeken online te verkopen? Catawiki’s boekenveilingen zijn de perfecte plaats om zeldzame exemplaren en waardevolle boeken te verkopen aan verzamelaars

Waarom online boeken verkopen?
De markt voor tweedehands boeken is booming; in een onderzoek uit 2016 zei 42 procent van de Nederlandse respondenten jaarlijks minstens 1 tweedehands boek te kopen. Met zoveel vraag is online boeken verkopen de perfecte manier om geld te verdienen en tegelijkertijd te weten dat je boek terechtkomt bij een liefhebber. Catawiki’s wekelijkse boekenveiling trekt een toegewijd publiek van liefhebbers met vaak zeer speciale interesses, die altijd op zoek zijn naar bijzondere en zeldzame boeken om toe te voegen aan hun verzameling. Op onze eerdere boekenveilingen boekten verkopers soms indrukwekkende resultaten. In 2017 werd een kookboek uit 1903, met een geschatte waarde van € 200 - € 260, verkocht voor het bewonderenswaardige bedrag van € 4.000. Een andere verrassing was Manly Halls ‘The Phoenix: An Illustrated Review on Occultism and Philosophy’, dat werd verkocht voor € 370, bijna 5 keer meer dan de schatting. Klinkt goed? Wie weet haal jij binnenkort met jouw boek ook zulke geweldige resultaten! Maar hoe doe je dat?

Een originele Franse eerste druk van A. Escoffiers ‘Le Guide Culinaire’ werd verkocht voor € 4.000 op onze boekenveiling

Hoe verkoop je boeken op Catawiki
Het is eenvoudig om boeken te verkopen op Catawiki. Volg onderstaande instructies als je direct aan de slag wilt.

1. Beoordeel of je boek waardevol is

Mark adviseert om daarvoor te kijken naar de auteur, titel, uitgever, jaar van publicatie, editie en de staat van het boek. Gebruik deze informatie om wat onderzoek te doen en een idee te krijgen van de waarde. In het algemeen is het zo dat onze interne experts graag boeken, manuscripten of kaarten zien die uniek, ongewoon, interessant of zeldzaam zijn.

2. Registreer je voor een gratis account

Met slechts 1 gratis Catawiki-account kun je bieden, kopen en verkopen op al onze veilingen. Je kunt je hier aanmelden voor een account.

3. Bied je boek(en) aan voor de veiling

Zodra je een account hebt, kun je boeken aanbieden voor de veiling. Bij het creëren van je kavel volg je een proces waarbij je stap-voor-stap foto‘s van hoge kwaliteit en een beschrijving van je boek toevoegt. Als het relevant is, wordt ook gevraagd naar een certificaat of andere aanvullende documenten.

Heb je meerdere zeldzame en unieke boeken te verkopen? Als je eenmaal een account hebt, kun je gratis zoveel boeken aanbieden als je wilt

4. Je boek wordt ingepland voor de veiling

Als jouw kavel is ingediend, bekijken onze interne experts of het geschikt is voor de veiling en of er nog aanvullende informatie nodig is. Het team is opgeleid om edities, uitgevers en auteurs te herkennen die gewild zijn bij verzamelaars. Op die manier kunnen ze garanderen dat er altijd interessante boeken te vinden zijn op de veilingen. Als je boek is goedgekeurd, plannen onze experts het zo snel mogelijk in voor een veiling.

5. De veiling gaat van start

Elke vrijdag gaan de nieuwe veilingen van start. Jouw boek(en) worden dan gepresenteerd aan miljoenen potentiële kopers uit de hele wereld, en de hoogste bieder is uiteindelijk de winnaar!

6. Na de veiling

De koper maakt het geld voor het boek over en jij verstuurt het vervolgens of spreekt af dat het afgehaald kan worden binnen 3 dagen. Ongeveer 2 weken nadat de order is verstuurd, krijg je het bedrag uitbetaald, minus de lage commissie van 12,5 procent.

Ben je er klaar voor om online boeken te verkopen? Catawiki is de ideale plaats om historische, bijzondere en interessante boeken voor verzamelaars te verkopen. Bekijk onze wekelijkse boekenveilingen om meer te weten te komen over hoe de veilingen werken, of bied je boeken aan voor de veiling door je te registreren voor een gratis account.

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu