Geschiedenis

Beste Rolex horloges voor dames

Door Irene | 14 juni 2018

Wanneer dames op zoek gaan naar een horloge voor dagelijks gebruik, is Rolex vaak het merk dat zij kiezen omdat Rolex de perfecte combinatie van kwaliteit en stijl heeft gevonden: tijdloze, prachtige ontwerpen verbergen een uurwerk dat je tot het einde trouw blijft. Lees verder om te ontdekken wat de beste Rolex horloges voor dames zijn en kies jouw favoriet!

Oyster Perpetual Datejust

De Rolex Datejust is één van de meest herkenbare horloges, dankzij het wijzerplaatvenster dat de datum aangeeft. Het was het eerste polshorloge dat zichzelf opwond toen het in 1945 werd geïntroduceerd. Als onderdeel van de Oyster Perpetual familie heeft de Datejust ook een schroefkroon die voorkomt dat er water bij het mechanisme van het horloge kan komen. De Datejust is een zeer klassiek en functioneel horloge met een ontwerp dat nooit uit de tijd zal raken! Voor de ultieme Rolex-ervaring wil je wellicht de tweekleurige versie dragen: een combinatie van goud en staal die Rolex al sinds 1933 kenmerkt. Maar er zijn ook vrouwelijker modellen, zoals de Lady Datejust, die wat kleiner is, of dit prachtige exemplaar met een diamanten ring!

18 karaat gouden en roestvrijstalen Rolex Datejust automatic dameshorloge met diamanten ring

Cosmograph Daytona in roségoud

Het contrast tussen het traditioneel mannelijke en traditioneel vrouwelijke is een combinatie die echt goed werkt in de mode en natuurlijk bij horloges. Daarom staat een Cosmograph Daytona perfect om de pols van een vrouw, vooral wanneer het in roségoud is, zoals deze prachtige 2008 roségouden Cosmograph Daytona die in 2017 werd verkocht op een veiling van Catawiki. Het robuuste, mannelijk ontwerp van de Daytona krijgt een vrouwelijke touch in roségoud en is daardoor extra geschikt voor een damespols.

Rolex Cosmograph Daytona Everose

Pearlmaster

Een van de beste Rolex horloges voor dames als het gaat om vrouwelijkheid is de Pearlmaster. Rolex noemt het zijn ‘kroonjuweelhorloge‘, dankzij de rijke decoratie met edelstenen, zoals diamanten, robijnen en saffieren. Het ronde ontwerp kan zowel subtiel en elegant als sprankelend en extravagant zijn - er zijn vele Pearlmasters om uit te kiezen! Beide zijn ook een goede investering. Pearlmaster horloges doen het zeer goed in Catawiki veilingen, zoals deze Pearlmaster uit 1997 in 18 karaat goud met een subtiele wijzerplaat, die voor € 16.140 verkocht werd.

1997 Rolex Pearlmaster

Blijft je trouw

Er zijn nog veel meer Rolex-modellen die klaarliggen om jou jarenlang te dienen, als prachtig sieraad, maar ook als een praktisch instrument. Ben je een sportvrouw of een liefhebber van auto‘s, dan zul je zeker genieten van de technische uurwerken in Rolex-horloges zoals de Submariner of de GMT. Of misschien houd je van vintage: een Art Deco horloge uit de jaren 20 zoals deze die in 2017 op Catawiki werd verkocht, is een handig accessoire of collector's item!

Vintage Dames Rolex Art Deco horloge

Of je nu een heren Rolex horloge met een vrouwelijke touch wenst, of een Lady Datejust versierd met diamanten, enkele van de beste Rolex-horloges voor dames worden hier op Catawiki geveild. Houd onze dameshorlogeveilingen in de gaten, of onze Rolex horlogeveilingen om voor jezelf een maatje voor het leven te vinden!

Ontdek meer Rolex | Oyster Perpetual Datejust | Cosmograph Daytona | Pearlmaster

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu