Gidsen en advies

Hoe bepaal je de waarde van je designerhandtas

Laatst bijgewerkt door Laura, in samenwerking met Stefania Filizola | 15 september 2020


De wederverkoop markt voor designer handtassen is stijgende. Zo worden sommige klassieke Chanel tassen nu verkocht voor het dubbele van de originele verkoopprijs. Ben je benieuwd welke factoren van invloed zijn op de waarde van designer tassen? Onz
e mode-expert, Stefania Filizola deelt haar tips over waar je op moet letten bij het bepalen van de doorverkoopwaarde van handtassen.

Merk & model

Dit is misschien wel een van de belangrijkste factoren. Elk merk heeft zijn eigen unieke status en niveau van gewildheid op de markt. Specifieke, iconische modellen of zeldzame handtassen zullen altijd hogere prijzen opleveren. Er zijn merken die waarschijnlijk meer dan 70% van hun oorspronkelijke retail waarde behouden, met name topmerken zoals Louis Vuitton , Chanel , Hermès of Goyard. Dit is echter ook sterk afhankelijk van de staat van de tas en het productiejaar. De toenemende media-impact en populariteit onder influencers, naast recente vernieuwingen van merken zoals Saint Laurent , Givenchy , Stella McCartney of Gucci kunnen de doorverkoopwaarde ook flink doen toenemen.


Sommige merken behouden naar verwachting meer dan 70 procent van hun originele aankoopwaarde


Het materiaal

Het materiaal speelt ook een belangrijke rol bij het bepalen van de waarde van de tas. Leren tassen zijn meestal meer waard dan stoffen of synthetische tassen. Exotisch leer is daarbij meestal duurder en zeldzamer dan ander leer. Je zou verbaasd zijn over de impact die materiaal op de uiteindelijke verkoopprijs heeft voor hetzelfde model van hetzelfde merk, maar gemaakt van een ander materiaal. 


LV Alma Monogram Canvas handtas, verkocht voor € 300 op de veiling | LV Alma Monogram Vernis leer, verkocht voor € 660 op de veiling van Catawiki


Staat

Zichtbare tekenen van slijtage zullen een belangrijke invloed hebben op de uiteindelijke waarde. Catawiki, bijvoorbeeld, gebruikt verschillende gradaties om de conditie van de tas te classificeren, om een goede schatting te geven. Deze cijfers zijn als volgt.

Catawiki's classificatiesysteem voor de conditie van handtassen (RRP: adviesprijs) 

Handtassen van Hermès of Chanel, kunnen, zelfs als ze in redelijke staat zijn een opmerkelijke waarde vertegenwoordigen in de huidige markt. Dankzij een goede 'bag spa' kunnen we altijd de oorspronkelijke pracht van de handtas terugbrengen door een redelijk bedrag te investeren in restauratie.


Zoek naar originele accessoires

Het toevoegen van gratis accessoires bij je handtas kan vaak de waarde verhogen als het gaat om verkopen. Accessoires kunnen hangsloten en sleutels, leren naamlabels, stofzakken en andere originele accessoires zijn die bij de tas zijn geleverd.


Herkomst & aankoopbewijs

De originele doos, ontvangstbewijs, certificaat, serienummer label of andere papieren gerelateerd aan de authenticiteit van de handtas zullen altijd waarde toevoegen aan een tas en zullen de beoordeling en de verkoopproces versnellen. Het is altijd goed om deze te houden, vooral als je van plan bent om je tas in de toekomst te verkopen.


Chanel Matelasse flap bag van leer met ketting


____________________

Bekijk onze nieuwste tassenveiling of registreer je als verkoper op Catawiki.


Ontdek meer: Chanel | Louis Vuitton | Hermes


Deze artikelen vind je misschien ook interessant:


5 designerhandtassen de in waarde toenemen


Verhaal van een verkoper: Hoe de online business van Luca Domenighini groeide via Catawiki


Waarom een Lady Dior-tas een goede investering is

Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu