Gidsen en advies

Hoe creëer je de perfecte thuisbar

Geschreven door Simone | 31 juli 2020

Een martini maken voor vrienden tijdens de vakantie is één ding, maar het presenteren als Tom Cruise in 'Cocktail' is iets heel anders. Een goed gevulde en gestileerde bar cart is daarvoor een belangrijk onderdeel. Lees wat onze experts te zeggen hebben over het creëren van je eigen perfecte thuisbar.


De bar cart

Laten we beginnen met de basis: de bar cart. Kies er een die bij jouw interieur en stijl past. Je zou kunnen kiezen voor een klassieker, zoals de bar in de vorm van een wereldbol, of een oude vliegtuigwagen voor kitscherige, globetrotter-aantrekkingskracht. Of voor een modernere look, zijn bar trolley‘s gemaakt van glas een optie. En doe-het-zelvers zouden kunnen gaan voor kist hergebruiken, en hem volstoppen met drank als een soort schatkist voor de drinker. 



Al deze items zijn geveild op Catawiki


Essentiële accessoires

Nu je een plek hebt om je sterke drank te bewaren, heb je ook iets nodig om de sterke drank in te serveren. Er is eigenlijk een apart glas voor elk drankje dat je maar kunt bedenken, dus het is goed om te beginnen met de basis, afhankelijk van je eigen smaak en de uiteindelijke inhoud van je thuisbar. Begin met wat glazen voor whisky, lange cocktailglazen, wat 'collins / highball' (het lange, magere glaswerk) voor klassieke mixdrankjes en misschien wat shotglazen. Een kan is ook een goede aanvulling voor het maken van een serie cocktails. Als je van mimosa's houdt, koop dan een paar fluitglazen en voor andere zwierige drankjes een paar coupeglazen. Een cocktail shaker mag ook niet ontbreken. 



Voorbeelden van volle en stijlvolle bar carts


Wil je je drankje on the rocks? Een ijsemmer is niet alleen praktisch, maar kan ook een zeer stijlvolle toevoeging zijn aan je barwagen. Je kunt kiezen voor een eenvoudige zilveren emmervorm of op een meer flamboyante tour gaan. De ananas is een topper en een klassieke ijsemmer, maar we hebben er ook een in de vorm van een granaatappel en zelfs een als een ridderhelm geveild. Voor wat glas met klasse is er Murano, dat ook ijsemmers heeft gemaakt.


Drank!


Nu je je wagen en je accessoires hebt, ben je bijna klaar om je drankjes in stijl te serveren. Er ontbreekt nog maar één ding: drank! Vul je thuisbar met de volgende benodigdheden, zodat je een breed scala aan drankjes kunt maken: gin, rum, wodka, tequila en een paar soorten whisky. Investeer in een of twee flessen voor speciale gelegenheden. Kies voor een variatie van hoge kwaliteit die ook nog eens mooi verpakt is Japanse whisky. Of als je vrienden wilt imponeren met je whiskykennis, sla dan wat Taiwanese whisky in. 

____________________

Zin om je eigen bar cart te ontwerpen? Ontdek onze interieur en decoratie sectie. Of registreer je als verkoper.



Ontdek meer bar trolley‘s | whiskey | drinkglazen


Deze artikelen vind je misschien ook interessant:


Zo geef je je huis een rustiek industriële uitstraling


Proost! Waarom proosten we voordat we drinken?


Beginnersgids voor het vinden van geweldige cognac


Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu