Inspiratie

Fantastische vondsten: Ongedragen Rolex Batman-horloge zonder minimumprijs

Door Berry Harleman | 25 juli 2018

Sommige Rolex-modellen hebben liefdevolle bijnamen gekregen van hun fans. Deze bijnamen ontstaan soms ter ere van beroemdheden die iets met het model te maken hebben, of op basis van de kleuren van het horloge. Onze fantastische vondst van deze week is een zeldzame, ongedragen 'Batman Rolex', die wordt aangeboden op onze horlogeveiling (27 juli - 8 augustus) zonder minimumprijs! Een kans die je als verzamelaar, liefhebber of investeerder niet wilt missen. Ontdek hieronder waarom.

Een Batman Rolex is tegenwoordig moeilijk te vinden, want ze zijn niet meer verkrijgbaar in de winkels en bovendien schaars op de tweedehandsmarkt. Fans weten al dat Rolexhorloges meestal hun waarde houden dankzij de kwaliteit. Dat geldt ook voor de sportmodellen. De Batman Rolex die we in de veiling hebben, is een uitzonderlijke kans voor verzamelaars, liefhebbers en investeerders. Niet alleen is het moeilijk een Rolex Batman te vinden op de tweedehandsmarkt, het komt nog minder voor dat een horloge nooit gedragen is. En wat nog zeldzamer is: voor dit horloge is geen minimumprijs vastgesteld!


Het horloge dat ook wel ‘The Dark Knight’ of ‘Bruiser’ wordt genoemd, de GMT-Master Ref. 116710BLNR, heeft zijn bijnaam te danken aan het tweekleurige keramische frame. De BL en NR in het referentienummer verwijzen naar het kleurschema: blauw en zwart (noir). Zwart en blauw worden meestal geassocieerd met de superheld in cape: ‘Batman’.


Bij de release in 2007 hoorde hij bij de robuuste modellen waar vraag naar was bij consumenten. Het horloge had alle details die je maar zou willen, inclusief het 3186-kaliber uurwerk - een Superlative chronometer met 31 lagerstenen. Het horloge tikt met een frequentie van 28.800 tikken per uur en heeft een gangreserve van 50 uur. De Batman is tegenwoordig nog net zo populair als toen.

Mis de kans niet om een ongedragen Rolex Batman aan je verzameling toe te voegen; de veiling eindigt op 8 augustus. Vergeet niet ook een kijkje te nemen bij de andere prachtige uurwerken die we deze week in de veiling hebben. We bieden elke week nieuwe exemplaren aan. Wie weet? Misschien vind je op een dag wel een Rolex Pepsi of Hulk.

Meer ontdekken Rolex | Horloges | Batman

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu