Bijzondere kavels van deze week

De meest besproken paal van het jaar?

Wij hebben deze week misschien wel de meest besproken paal van het afgelopen jaar in de veiling - de Pokémonpaal uit Kijkduin. De Pokémonpaal werd eerder dit jaar geplaatst toen bleek dat badplaats Kijkduin in het spel 'Pokémon Go' een belangrijke rol speelde. Dagelijks kwamen duizenden spelers naar Kijkduin om op zoek te gaan naar zeldzame Pokémon. Hoe het komt dat de paal nu op Catawiki opduikt? Lees snel verder.


'Pokémonhoofdstad​ van Nederland
Het Pokémon-spelletje bracht leuke levendigheid op Kijkduin totdat de gemeente zonder overleg een 'Pikachupaal' neerzette en het pittoreske Kijkduin uitriep tot ware Pokémonhoofdstad. De gemeente Den Haag besloot aan het einde van het strandseizoen en het einde van Pokemon hype de Pokémonpaal van Kijkduin een tweede bestemming te geven en te schenken aan scouting 'De Rimboejagers', die het mogen veilen via Catawiki. De opbrengst van de veiling gaat naar de renovatie van hun clubhuis.

 

De paal zal uiterlijk 1 november 2016 worden verwijderd, maar volgens een woordvoerder van de gemeente blijft Kijkduin wel de ludieke titel 'Pokémonhoofdstad van Nederland' houden.

De Pokémonpaal is inmiddels geveild. Benieuwd voor welk bedrag? Klik dan hier.

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 35.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!