Inspiratie

Keuze van de expert: Nicolas Pereira selecteert de top-items uit de postzegel- en ansichtkaartenveilingen van deze week

Door Thomas | 21 november 2018

In ’Keuze van de Expert‘ vertelt een van onze experts over zijn of haar favoriete items in de veiling. Deze week selecteert onze postzegelexpert, Nicolas Pereira, vijf bijzondere items uit onze postzegel- en ansichtkaartenveilingen voor je.


1. Oostenrijk 2005 - 125 C 70. Geboortedag van Dalai Lama Tenzin Gyasto - ANK IX

Ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van de 14e Dalai Lama werd deze serie postzegels ontworpen en gedrukt in vellen van tien stuks. Ze zouden uitgegeven worden op 6 juli 2015, maar onder politieke druk van de Volksrepubliek China werd de circulatie stopgezet. Daarom zijn ze moeilijk te vinden. Je vindt deze zeldzame postzegels in onze Oostenrijkse en Zwitserse postzegelveiling (exclusief).


2. Frankrijk 1928 - Pasteur, 10f op 1f 50 blauw - Yvert luchtpost 4

In de Franse postzegelveiling (exclusief) van deze week vind je deze zeldzame zegel van 10 frank op een luchtpostzegel van 1,50 frank uit 1928. Het kan een van de meest waardevolle in zijn soort zijn in Frankrijk, en misschien wel in Europa! De postzegel is ongebruikt en heeft een Brun-certificaat Een unieke kans om dit hiaat in je verzameling te dichten.


3. Italië - Italiaanse koloniën, Somalië, 1921 - niet uitgegeven serie - Leeuwen en olifanten - Sassone no. 23A/23G

Een set zegels uit de Italiaanse voormalige kolonie Somalië vind je niet zo snel, aangezien er slechts 50 sets bekend zijn! En zelfs als je een set vindt, is die meestal incompleet of bevat fouten. Deze complete en foutloze set is absoluut een zeldzame vondst en hij wordt geleverd met twee certificaten (Diena en Raybaudi). Je vindt deze prachtige set en nog veel meer in onze wekelijkse Italiaanse postzegelveiling (exclusief).


4.  Duitse Rijk 1939 - “Nürburgring race” met overdruk - Michel 695/697

In 1939 werd de Duitse Grand Prix op 23 juli gehouden op de Nürburgring. Dit evenement was zo belangrijk dat er een serie postzegels werd uitgegeven ter herinnering. Opdeze zegels zie je auto's uit verschillende tijdperiodes, wat het een aantrekkelijke set maakt voor zowel Duitsers en verzamelaars van autopostzegels.


5. Vijf ansichtkaarten door Raphael Kirchner, M.J.S. en Sarah Bernhardt - Art nouveau

Raphael Kirchner was een Oostenrijkse kunstenaar. Hij was portretschilder en illustrator en werd het meest bekend met zijn art nouveau en pin-up werk. Hij specialiseerde zich in afbeeldingen op briefkaartformaat. Zijn ansichtkaarten zijn tegenwoordig zeer gewild onder verzamelaars. Je vindt deze art nouveau-kaarten van Kirchner in onze internationale ansichtkaartenveiling.

____________________


Meer ontdekken Postzegels

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu