Overig

Benieuwd naar de waarde van je oude stripboeken?

In samenwerking met Dirkjan Brinks - Stripboeken expert

Wie is er niet groot geworden met Suske en Wiske, Kuifje of Donald Duck? Lekker liggend op de bank met een stripboek in je hand. We werden keer op keer weer meegenomen in de meest bizarre avonturen. Het zal je verbazen hoeveel sommige van deze stripboeken vandaag de dag nog waard zijn. Dus: tijd om je zolder af te speuren, want misschien heb jij wel goud in handen!

De duurste stripboeken verkocht op Catawiki
Wekelijks veilen wij zeer zeldzame stripboeken voor hoge bedragen. Hier zijn een kleine greep uit de stripboeken die wij bij Catawiki hebben verkocht.

1. Kuifje (eerste druk uit 1934) - €11.000,-

2. Rikki en Wiske (1e druk uit 1946) - €4.200,-


3. Baard en Kale 01 – ‘De schat van Alarik’ (1e druk uit 1954) - €2.605,-


4. Lucky Luke 22 – ‘De Daltons in de blizzard’ (1e druk uit 1963) - €1.268,-

5. Donald Duck – ‘Een vrolijk weekblad’ (complete jaargang) - €500,-


Waar moet je op letten als je een oud stripboek op zolder vindt?
Als je op je zolder een paar oude stripboeken van je vader, opa of kennis hebt gevonden, zijn er een paar dingen waar je op kan letten om te bepalen of het enige waarde heeft.

1. Jaartal
De meest interessante strips kwamen net na de Tweede Wereldoorlog uit. In dit tijdperk zijn ook de bekendste stripseries uitgebracht als Suske & Wiske, Nero, Asterix & Obelix. De oude strips zijn vaak moeilijk vindbaar voor verzamelaars, omdat ze vroeger vaak snel zijn weggegooid of bij iemand op zolder liggen.

2. Oplage
Strips worden vaak uitgebracht in verschillende varianten. Vaak zijn de luxere uitgaven met een harde kaft in een kleinere oplage uitgegeven. Hoe minder er van iets zijn gemaakt, hoe hoger de waarde.

3. Conditie
Als de strip er uitziet zoals hij uit de winkel kwam, dan wordt het interessant. Dus als een stripboek een naam binnenin heeft, een rug die loslaat of ezelsoren heeft, dan daalt de waarde al snel.

Ben jij benieuwd wat jouw stripboeken waard zijn en wil je die verkopen op Catawiki? Verkoop ze dan eenvoudig door je te registreren als verkoper. Voeg je liever nog een paar albums toe aan je collectie? Bekijk dan onze wekelijkse Stripveiling


You might also like:Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 35.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!