Inspiratie

Keuze van de expert: Jacques Pels selecteert de top-items uit de stripveilingen van deze week

Door Thomas | 7 december 2018

 In ’Keuze van de Expert’ vertelt een van onze experts over zijn of haarfavoriete objecten die nu in de veiling staan. Deze week selecteert onze stripboeken-expert, Jacques Pels, diverse unieke items uit onze stripveilingen voor je.


    1. Star Wars - The Empire Strikes Back - Replica van de originele poster – Primera – Eerste Editie

    Als je een grote Star Wars fan bent, dan hebben we hier iets moois! In de jaren 80 vroeg George Lucas de Spaanse meesterschilder Sanjulian een cover art voor zijn nieuwste film te maken; Star Wars: The Empire Strikes Back. In 2017 reproduceerde Sanjulian deze iconische poster, en hield vast aan alle details van het origineel. Je vindt deze prachtige tekening nu in onze speciaal toegewijde Kunst van Sanjulian veiling.


    2. Blake & Mortimer T4 - Le Mystère de la Grande Pyramide 2 + supplementen - C - TL - (2017)

    Golden Creek Studio is een kleine, maar een bekende uitgeverij van mooie luxe stripalbums. Ze staan erom bekend recht te doen aan de grote klassieke titels uit de Franco-Belgische gouden eeuw. Deze week vind je in de Franse stripveiling onder andere dit album van Blake & Mortimer, getiteld ‘Le Mystère de la Grande Pyramide II’. Dit album is gesigneerd door de kunstenaar en heeft twee facsimile celluloids die het proces laten zien van inkten en inkleuren. Een displaystandaard is ook inbegrepen bij dit prachtige album.


    3. Tintin T8 - Le sceptre d'Ottokar (A18) - N&B - Grande Image - Hardcover - Heruitgave - (1942)

    Het Kuifje-album "Le scepter d'Ottokar" werd in 1942 opnieuw uitgegeven met een andere cover dan zijn vorige edities. De afbeelding die wordt gebruikt op deze cover heeft de grootte van de volledige cover, de zogenaamde “Grande Image”, en er bestaan slechts 5000 exemplaren met deze volledige cover. De prachtig uitziende afbeelding werd alleen gebruikt voor deze afdruk, latere versies hadden allemaal een andere cover, die nu nog steeds wordt gebruikt. Dat maakt dit album behoorlijk uniek en zeer gezocht onder veel verzamelaars. Deze week vind je in de Stripveiling (Hergé/Tintin) een van deze zeldzame albums in goede staat.


    4. Stripveiling (Suske en Wiske - Sjeik El Rojenbiet - Willy Vandersteen)

    Originele pagina's van stripboeken zijn de Heilige Graal voor elke stripverzamelaar. Wanneer je de oorspronkelijke potloodstreken en het inkten van de hand van je favoriete kunstenaar ziet, de schepper van de stripverhalen die je zo dierbaar zijn, dan is dat echt een magisch gevoel. In onze speciale Willy Vandersteen veiling vind je elke originele pagina uit het Suske en Wiske album “Sjeik El Rojenbiet” en de originele inkleuring van de cover. Dit is een uiterst zeldzame kans om al deze originele pagina's in één veiling te krijgen. Als kers op de taart zit bij elk verkocht kavel een groot luxe album van Sjeik ElRojenbiet.



    5. Stan Lee's Spider-Man veiling

    Een ongelooflijke collectie van 20.000 Marvel en DC strips zal worden aangeboden in onze stripveilingen in de loop van de komende maanden! Dit is de eerste keer dat zo‘n enorme collectie zal worden geveild in Europa. We beginnen deze week met de complete serie van The Amazing Spider-Man, als eerbetoon aan de maker; Stan Lee. Dit is je kans om je collectie compleet te maken. Zorg ervoor dat je de veilingen de aankomende weken niet mist. Vervolgens: Amazing Fantasy #15, de eerste verschijning van Spider-Man. 

    ____________________

    Ontdek meer strips | originele animatietekeningen | US comics


    Deze artikelen vind je misschien ook interessant:



      Maak je gratis account aan
      Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
      Deel dit artikel
      Close Created with Sketch.
      Nog niet geregistreerd?
      Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
      Registreer nu