Bijzondere kavels van deze week

Keuze van de expert: Nicolas Pereira selecteert de top-items uit de postzegel- en ansichtkaartenveilingen van deze week

Door Thomas | 13 februari 2019

In ’Keuze van de expert’ vertelt een van onze experts over zijn of haar favoriete items in de veiling. Deze week selecteert onze postzegelexpert, Nicolas Pereira, enkele bijzondere items voor je uit onze postzegel- en ansichtkaartenveilingen.


1. België 1851 - Leopold Medallion 10 centimes - blok van 4 - certificaat - OBP / COB 6A

Deze zegels, België 1851 Leopold I Medallion kom je niet vaak tegen, zeker niet in veelvouden. Maar in de postzegelveiling (BE) van deze week vind je dit blok van vier zegels! De zegels zijn ongebruikt en voorzien van een certificaat.


2. Nederland 1905 - koningin Wilhelmina - bontkraag - NVPH 80

Het is heel gewoon voor koningen, koninginnen, presidenten en andere bewindslieden om afgebeeld te worden in hun karakteristieke kleding, om onderscheid te maken tussen verschillende zegelsets die tijdens hun regeerperiode verschijnen. Een mooi voorbeeld is deze zegel van koningin Wilhelmina met bontkraag uit 1905. Je vindt hem in onze postzegelveiling (NL). De zegel is ongebruikt en is mooi gecentreerd. 

3. China - Volksrepubliek sinds 1949, 1967 - thesis of Mao - ongevouwen strook met certificaat - Michel 966/976

Deze strook postzegels uit de Volksrepubliek China dateert uit 1967; het tijdperk waarin Mao over China regeerde. Deze set "Thesis van Mao" is postfris met ongevouwen stroken en voorzien van een recent certificaat. Voor meer informatie verwijzen we je naar de Michel catalogus, nr. 966/976. Je vindt deze set, en nog veel meer, in onze postzegelveiling (China en Oost-Azië) van deze week.

4. Duitse Rijk 1933/1945 - Verzameling prachtige gestempelde zegels

In onze postzegelveiling (Duitsland - antiek en klassiek) vind je deze prachtige verzameling gestempelde postzegels die tijdens het Duitse Rijk (1933-1945) werden uitgegeven. Deze serie heeft zegels met fantastische stempelkwaliteit en bijna allemaal zijn ze nog leesbaar!


5. Spanje 1938 - Beleg van Madrid. Miniatuurvel. CEM certificaat - Edifil 760

Het Beleg van Madrid heeft plaatsgevonden tijdens de Spaanse burgeroorlog, die begon in 1936 en eindigde in 1939. In onze postzegelveiling (Spaans en Portugees) van deze week, vind je dit miniatuurvel, uitgegeven in Spanje in 1938, ter herdenking van de verdediging van Madrid onder het beleg. Het gaat om een overdruk “Aéreo + 5 pts.”, bedoeld voor luchtpost. 

____________________ 

Ontdek meer postzegels


Deze artikelen vind je misschien ook interessant: 


Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!