Bijzondere kavels van deze week

Keuze van de expert: Jacques Pels selecteert de top-items uit de stripveilingen van deze week

Door Thomas | 15 februari 2019

In ’Keuze van de expert’ vertelt een van onze experts over zijn of haar favoriete items in de veiling. Deze week selecteert onze stripboekenexpert, Jacques Pels, een aantal bijzondere items voor je.


1. Jessica Jones #12 - originele tekening, covervariant, gesigneerd - (2017)

In de stripveiling (US comics en originele striptekeningen) van deze week vind je deze prachtige, originele cover van Jessica Jones, gemaakt door de Frans-Canadese kunstenaar Djibril Morisette-Phan. Dit oogstrelende werk is een covervariant van Jessica Jones #12, gesigneerd door de auteur.


2. Jippes, Daan - originele pagina (p.8) - gesigneerd - D/D 2002-012 - “Golden Apples” - (2007)

Striptekenaar Daan Jippes werkte aan het begin van zijn carrière voor de Nederlandse Donald Duck. Zijn levendige stijl en buitengewone interpretatie van de eenden deed veel mensen denken aan de stijl van Carl Barks. Het was dan ook niet verrassend dat Jippes de aandacht trok van de Burbank Disney Studios in de Verenigde Staten. Hij werd aangenomen op de afdeling strips en merchandise van Disney, en werkte ook als designer en storyboarder op de animatieafdeling. In de Disney-veiling van deze week vind je een originele gesigneerde pagina uit de comic ‘the Golden Apples’, gebaseerd op een scenario van Carl Banks.


3. Milo Manara - "Lapin Blanc" - groot formaat 69 x 100 cm – originele tekening

Deze week kun je op ontdekkingstocht in een speciaal aan Milo Manara gewijde veiling, de gelauwerde Italiaanse stripkunstenaar. Een voorbeeld van wat je kunt vinden in deze spannende veiling is deze originele pentekening van ‘Coniglia Bianca’, de betoverende Indiase hoofdpersoon uit het verhaal ‘L'Uomo di Carta’. Deze tekening is ongebruikelijk groot en gesigneerd door Manara.


4. Lawrence, Don - originele pagina in gouache (p.13) - Storm 2 - “De Laatste Vechter” - (1979)

Expressieve karakters, intense kleuren en bijzondere details. Deze originele gesigneerde pagina uit de serie ‘Storm’, door Don Lawrence, trekt zeker je aandacht. Je vindt deze prachtige originele pagina in de stripveiling (exclusief) van deze week.


5. Carlo Jacono - originele illustratie - gesigneerd - aparte pagina

 Carlo Jacono kennen we van de vele realistische cover illustraties die hij maakte voor detectives en stripboeken. Zijn kenmerkende stijl is zeer herkenbaar en bij velen geliefd. In de stripveiling (Italiaans) van deze week vind je dit originele kunstwerk, gesigneerd door Jacono zelf.


____________________

Ontdek meer stripboeken | originele animatiekunst | US comics

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:


Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!