Bijzondere kavels van deze week

De top-items uit de stripveilingen van deze week

Door Thomas | 15 maart 2019

In ’Keuze van de expert’ vertelt een van onze experts over zijn of haar favoriete items in de veiling. Deze week selecteert onze stripboekenexpert, Jacques Pels, een aantal bijzondere items voor je.


1. The Amazing Spider-Man #700 - gesigneerd door Stan Lee, Dan Slott, Mr Garcin, en anderen – eerste editie - (2013)

In de stripveiling (US comics en originele striptekeningen) van deze week vind je een zeer bijzondere uitgave van The Amazing Spider-Man #700. De cover is gesigneerd door negen Marvel-legendes, inclusief Stan Lee, J. Scott Campbell, Dan Slott en zelfs coverontwerper en popart-icoon Mr Garcin. Zelden zie je al deze handtekeningen bij elkaar. Dat maakt deze gesigneerde comic zeer uniek.


2. Originele cover (pentekening) door Don Rosa voor Carl Barks verhaal – ‘A Cold Bargain’ - losbladig - eerste editie – (1989)

Don Rosa‘s kenmerkende en gedetailleerde stijl wordt door velen gewaardeerd, vooral door Europese stripliefhebbers. Rosa was altijd gefascineerd door het werk van Carl Barks, de beroemde Amerikaanse cartoonist die bekend werd door zijn bijdrage aan veel Donald Duck-albums en om de introductie van personages zoals Dagobert Duck en de Zware Jongens. Geïnspireerd door Barks, verzorgde Don Rosa achtergrondverhalen of ‘origin stories’ bij veel van de personages in het Duck-universum. Voor de Gladstone Comic Album Series maakte Rosa nieuwe covers voor de klassieke Barks-verhalen. Je vindt een originele pentekening voor de cover van ‘Walt Disneys Uncle Scrooge: A Cold Bargain’ in de Disney-veiling van deze week.


3. Satanik - G. Romanini - originele illustratie - losbladig - gesigneerd

Satanik is een Italiaanse zwart-witstrip, geschreven door Max Bunker en geïllustreerd door Magnus. Zij zijn ook verantwoordelijk voor de series Kriminal en Alan Ford. De Italiaanse cartoonist Giovanni Romanini reviseerde het personage Satanik en maakte deze prachtige, originele illustratie. Je vindt dit prachtige tekening in de stripveiling (Italiaanse strips en originele striptekeningen) van deze week.


4. Hanco Kolk - grote originele tekening voor Catawiki – ‘Tableau de Gilles’ – origineel, speciaal gemaakt voor deze veiling – gesigneerd - (2018)

Hanco Kolk is een Nederlandse stripkunstenaar die zijn sporen verdiend heeft in het buitenland, vooral vanwege zijn kenmerkende stijl. Een voorbeeld is zijn serie Meccano, die erg populair werd in Frankrijk. Hanco Kolk werd zelfs gevraagd een serie illustraties te maken voor het beroemde magazine The New Yorker. In onze artiesten en series special van deze week 'Hanco Kolk archiefveiling'  vind je (voornamelijk) origineel werk uit de archieven van Kolk. Speciaal voor deze veiling maakte Hanco onder de noemer ‘Tableau de Gilles’, 150 genummerde afdrukken, een beperkte oplage, waar elke winnende bieder een exemplaar van ontvangt. De originele tekening van die beperkte oplage is ook te vinden in deze veiling. Je ontvangt dus zowel het origineel als de kleurenafdruk als je het winnende bod op dit kavel uitbrengt!


5. Suske en Wiske – origineel coverontwerp - ‘Het labyrint van de leeuw 3 - De verboden tempel

De Vlaamse stripmaker Dirk Stallaert werkte aan veel beroemde Belgische stripseries, zoals Nero, De Kiekeboes en Suske & Wiske. In onze Vandersteen-veiling vind je een zeer bijzonder, origineel coverontwerp voor het Suske & Wiske-album ‘Het labyrint van de leeuw 3 - De verboden tempel’. In dit prachtige coverontwerp uit 2013 komt Stallaerts grafische talent geweldig tot zijn recht.

____________________ 

Ontdek meer Stripboeken | Originele animatietekeningen | US comics


Deze artikelen vind je misschien ook interessant:Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!