Inspiratie

Top-items uit de stripveilingen van deze week

Door Thomas | 29 maart 2019

Stripboeken-expert Jacques Pels selecteert enkele top-items uit onze stripveilingen. Deze week een liefdadigheidsveiling, een zeldzame strip van Willy Vandersteen en de eerste verschijning van Lucky Luke in Nederland.


Vier top-items uit de stripveilingen van deze week

1. Dylan Dog - originele illustratie - inkt en aquarel - 42 x 29 cm - losbladig (2018)

Strips voor het goede doel! Onze speciale Stripveiling (originele tekeningen Area Performance Lucca Comics & Games) is ten bate van de Emergency Association, een organisatie die zich inzet voor slachtoffers van oorlog en armoede. In deze veiling vind je originele kunst van enkele van de bekendste stripkunstenaars en illustratoren. Alle werken werden gemaakt tijdens het grootste stripfestival van Europa, Lucca Comics & Games. Een van de top-items uit deze veiling is een originele illustratie van Dylan Dog, door de Italiaanse striptekenaar Maurizio di Vincenzo.


2. Tijl Uilenspiegel #1 - De Opstand der Geuzen - softcover - eerste druk - (1954)

Willy Vandersteen is waarschijnlijk het meest bekend van de populaire stripserie Suske en Wiske (Spike and Suzy in het Engels). Maar wist je dat hij meer dan 1000 stripboeken heeft gepubliceerd en werkte aan meer dan 25 stripseries? In de Vandersteen-veiling van deze week vind je een echte klassieker van deze Belgische creatieve geest: een eerste editie van Tijl Uilenspiegel in zeer mooie staat, wat extreem zeldzaam is voor zo‘n kwetsbaar album.


3. Gibrat – Le Vol du Corbeau - #1 & #2 - inclusief box en twee opdrachttekeningen - eerste editie - gesigneerd (2002/2005)

Jean-Pierre Gibrat is een van de beste realistische stripkunstenaars die we kennen. Hij werd vooral populair door zijn beheersing van directe kleur, wat perfect past bij zijn verhalen. In de Franse stripveiling  van deze week vind je een prachtige eerste editie diptiek van Le Vol du Corbeau, inclusief twee prachtige opdrachttekeningen.


4. Lucky Luke #1 – Dick Digger’s Goudmijn - softcover – eerste editie - (1949)

Wist je dat Lucky Luke oorspronkelijk een parodie in stripvorm was op het westerngenre? De serie werd snel populair en groeide uit tot een van de bestsellers op de Europese stripmarkt. Het eerste Lucky Luke album dat in Nederland verscheen is ‘Dick Digger’s Goudmijn’, gepubliceerd in 1949. Je vindt dit zeldzame album in redelijke staat in de Nederlandse stripveiling van deze week. 

____________________ 

Meer ontdekken Stripboeken | Originele animatiekunst | US Comics

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:


Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu