Overig

7 prachtige Montegrappa pennen voor liefhebbers

Door Beulah | 23 april 2019

Verzamelaars van over de hele wereld zijn gefascineerd geraakt door Montegrappa pennen. Montegrappa kent zijn fans en heeft daarom een speciale lijn “fanpennen” uitgebracht onder de noemer Emblems of Obsession. Deze speciale pennen voor fans hebben thema‘s zoals UEFA en Game of Thrones, maar wij denken dat elke Montegrappa zeer de moeite waard is en hebben enkele van onze favoriete pennen voor je geselecteerd.

Montegrappa Hemingway Traveller gouden vulpen


Montegrappa Hemingway Traveller gouden vulpen

De relatie van Ernest Hemingway met Montegrappa begon toen de legendarische schrijver tijdens de Eerste Wereldoorlog naast het terrein van Montegrappa verbleef. Hemingway was gedurende zijn hele leven fan van Montegrappa en zijn trouw werd beloond met een serie pennen die aan hem opgedragen werden, en die de vele gezichten van Hemingway toonden. Tot de top-items behoren: The Writer, The Fisherman en The Traveller. De laatste pen is ook in goud uitgebracht, en is nu een van de zeldzaamste, meest begeerde Montegrappa pennen op de markt. Op de veiling brengt hij meer dan 50.000 dollar op.

Montegrappa 500 jaar Leonardo da Vinci balpen


Montegrappa 500 jaar Leonardo Da Vinci balpen

Natuurlijk bewijst een Italiaans bedrijf zoals Montegrappa eer aan een van de grote genieën van het land. Leonardo da Vinci wilde natuurlijke materialen en wetenschappelijke methoden combineren, en dat is terug te zien in de balpen ter ere van zijn 500e geboortedag. De symmetrische messing details verwijzen naar Da Vinci‘s gebruik van de Gouden Driehoek in werken zoals de Mona Lisa. De rest van de pen is gemaakt van olijfhout met een gouden glans die goed past bij de archetypische renaissance man.

Montegrappa Alfa Romeo gouden vulpen

In 2010 vierde autofabrikant Alfa Romeo zijn 100e verjaardag. Ter gelegenheid daarvan bracht Montegrappa in beperkte oplage een gouden Alfa Romeo vulpen uit. Ondanks de naam is de pen niet echt van goud. Het stijlvolle zwart en rood complementeren de zilveren punt. Het enige goud is het 18-karaats klavertje vier in twee tinten, en deels verguld met rhodium, dat ter decoratie op de punt is aangebracht. Het klavertje vier is een bekend symbool van Alfa Romeo en de herkomst zie je hier in onze verkenning van iconische Italiaanse merken.

Montegrappa Q1 vulpen

De Q1 werd aangekondigd als de vulpen van de toekomst. De pen is van titanium met een lederen dop, waardoor deze op de steampunk geïnspireerde pen een soepel, krachtig design heeft. Verwisselbare inktcartridges maken het mogelijk de gebruikte inktkleur tijdens het schrijven te veranderen, en een chromium-kobalt vulsysteem zorgt ervoor dat de Q1, ondanks zijn gadgets, nog steeds een traditionele vulpen is. Montegrappa‘s signatuur in achthoekige vorm is te zien op de pen zelf en op de punt, en de pen draagt ook het logo van Montegrappa.

Montegrappa Dragon Bruce Lee 18k gouden vulpen


Montegrappa Dragon Bruce Lee 18k gouden vulpen

Van deze Dragon Bruce Lee 18-karaats gouden vulpen zijn er slechts 88 gemaakt. Het was de tweede uitgave in de Icons serie van Montegrappa. Draken speelden een belangrijke rol in het leven van Lee. Hij werd geboren in het Jaar en Uur van de Draak, en een van zijn namen betekent ‘kleine draak’. Lee verwierf internationale roem met zijn rollen in iconische films zoals Enter the Dragon en Way of The Dragon. Het is dus niet verwonderlijk dat draken een belangrijke rol spelen op de pen en de dop. De pen is verder gemaakt van celluloid (met een knipoog naar zijn filmcarrière) en 18-karaats goud.

Montegrappa Aphrodite vulpen

Montegrappa heeft niet veel pennen gemaakt die geïnspireerd zijn door vrouwen. Er is één uitzondering: de Griekse godin van de liefde, Aphrodite. Gemodelleerd naar de Geboorte van Venus door Sandro Botticelli, laat deze pen Aphrodite en haar geliefde Adonis zien in zilver. De pen is verpakt in een gigantische schelp, naar Botticelli‘s afbeelding, en ook andere details van het schilderij worden prachtig weergegeven op de zwart ebonieten pen. Let ook op het parelmoer en de parel op de houder, de finishing touch.

Montegrappa Salvador Dali sterling zilveren vulpen


Montegrappa Salvador Dali sterling zilveren vulpen

De Salvador Dali sterling zilveren pen is bijna net zo vreemd en prachtig als de man zelf. De verpakking is ei-vorming, een eerbetoon aan Dali‘s geloof dat het ei een combinatie van liefde en hoop representeert. De pen komt uit de Montegrappa-collectie van ‘peerless artists’ en bevat het bekende Dali-motief van de olifant, met de slurf die reikt tot halverwege de pen. Als je de dop verwijdert, zie je een citaat uit Het geheime leven van Salvador Dali, waarvan de woorden rond de pen kronkelen.

____________________

Deze objecten en meer vind je in de Italiaanse pennenveiling van deze week.

____________________

Ontdek meer Montegrappa pennen | Pennen en kantoorartikelen

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Geert Schoots passie voor Montblanc pennen

Waarom iedereen een Montblanc pen zou moeten hebben

Top 10 duurste pennen

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!