Overig

Catawiki Partnernetwerk: interview met eRowz, onze toppartner

Door Paulina | 24 April 2019

eRowz heeft als missie om orde te scheppen in de chaos van online kopen en verkopen. Om dit voor elkaar te krijgen, verzamelt dit in België gevestigde bedrijf tweedehands objecten van over de hele wereld en brengt ze samen op één plek. Enkele voorbeelden van hun websites zijn for-sale.co.uk, used.forsale, site-annonce.fr, in-vendita.it en gebraucht-kaufen.de. We zijn aan tafel gaan zitten met eRowz om het Catawiki Partnernetwerk, partnermarketingmodellen, gemaakte fouten, middelen en technologie te bespreken.

Wat vind je van het huidige partnermarketingmodel van Catawiki?

Catawiki werkt zeer goed voor eRowz, want we kunnen hierdoor gewilde tweedehands producten van hoge kwaliteit aan onze gebruikers verkopen. Aangezien eRowz een platform is dat het eenvoudiger maakt om te zoeken naar tweedehands producten, past het Catawiki-programma perfect bij wat gebruikers zoeken op eRowz websites.

eRowz werkt met een flink aantal partnerprogramma's, zoals eBay en Amazon, en we kunnen daarom een goede vergelijking maken. De kracht van het Catawiki-programma is dat zij producten te koop aanbiedt die van hoge kwaliteit zijn en op veel belangstelling mogen rekenen van gebruikers, en dit betekent een hoge CTR (click through rate). Catawiki is uitgegroeid tot een gevestigd merk en is een vertrouwd platform geworden. Daarom laten klikken zich goed vertalen naar aankopen. De commissies per klik zijn dan ook zeer concurrerend als je dit vergelijkt met andere platformen. Wat we ook mooi vinden is de sterke wil van onze accountmanager op Catawiki om verder te gaan. Dit heeft ons geholpen om onze klikken in het afgelopen jaar te verdubbelen.

Welke fouten binnen de partnermarketing hebben jullie gemaakt en van geleerd in het afgelopen jaar?

Onze klikken op Catawiki zijn het afgelopen jaar als een raket omhoog geschoten omdat onze accountmanager ons sterk aanraadde om onze implementatie te herzien. Ik had er niet aan gedacht om te veranderingen aan te brengen, omdat ik geen goed beeld had van de mogelijkheden van het Catawiki-programma. Dit is omdat ik simpelweg niet de tijd had genomen om de rapportage door te nemen en te bekijken of we de implementatie konden verbeteren. Als partners meer mogelijkheden zouden hebben om sneller analyses te maken en meer vrijheid zouden hebben in wat ze kunnen implementeren (API - application programming interface), dan zouden ze betere implementaties kunnen creëren. Ons advies hier is dat als je niet beschikt over de informatie die nodig is om een partnerschap te optimaliseren, je deze in handen moet zien te krijgen in plaats van je ergens anders op te gaan concentreren.

Van welke partnermarketingtechnieken en -middelen heb je het meeste plezier?

We vinden API integraties geweldig. Ze zorgen voor diepe integratie van partnergegevens in ons platform, want je kan heel nauwgezet filters gebruiken, alle velden tonen die je nodig hebt en de crawlingfrequentie per categorie aanpassen. Dit lijken misschien kleine verbeteringen, maar ze maken echt een enorm verschil als het gaat om relevantie.

Wat zijn volgens jou de belangrijkste eigenschappen van een partnermarketingprofessional?

Zeer veel kennis over internetmarketing en in het bijzonder: SEO, social media, en betaalde zoekresultaten. Binnen deze gebieden vind je tegenwoordig het meeste verkeer op het web. Een goed begrip van webtechnologieën zoals HTML en JS is ook belangrijk, omdat dit zorgt voor veel meer creativiteit in het bouwen van oplossingen voor onze gebruikers. Ten slotte helpt de mogelijkheid om gegevens te analyseren en te begrijpen bij het nemen van betere beslissingen en middelen in te zetten op plekken waar deze de grootste waarde toevoegen.

Welke trends denk je dat we de komende 1-2 jaar kunnen verwachten in de partnermarketing?

Partners moeten de consumenten volgen. Als consumenten steeds meer hun smartphones en sociale media zoals Instagram gebruiken, dan is de succesvolle partnermarketingprofessional van morgen de persoon die begrijpt hoe ze die nieuwe platforms in hun voordeel kunnen inzetten.

____________________

Heb je interesse om zelf deel te gaan nemen aan het partnernetwerk van Catawiki? Meld je hier aan of bezoek het supportcentrum voor meer informatie. We hopen je snel als partner te mogen verwelkomen!

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:


Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!