Trends

De meest opwindende interieurtrends voor 2020

Door Beulah | 11 oktober 2019

Of je je nu aangetrokken voelt tot een klassiek Frans ontwerp, je eigenzinnige kant wilt laten zien, naar een leven als in Downton Abbey verlangt of droomt van een mediterraanse inririchting, onze experts zijn er om je te vertellen welke interieurtrends het volgens hen helemaal gaan worden in 2020.

Boho Chic

Naarmate millennials en generatie Z als huiseigenaren op de markt komen, zullen we de nomadische, op ervaring gerichte levensstijl van deze generatie zien in hun keuzes voor interieurontwerp. Boho chic is een leuke manier om stijlen, objecten en meubels die zijn geërfd van ouders, te combineren met reizen of nostalgische stukjes popcultuur die je hebt vastgehouden.


Boho chic

Nicole Schraven legt uit wat deze stijl voor haar betekent: “Boho chic inspireert me om contrasten te gebruiken, dingen samen te stellen zonder vast te houden aan een bepaalde periode zoals art deco, of aan een bepaalde ontwerper zoals Kjaerholm. Ik stap graag uit de comfortzone om een ruimte organisch te laten groeien met eclectische kleurenpaletten en patronen.”

“Ik hou van een eclectische mix van meubelstijlen die een kamer een leuke en vrijgevochten sfeer geven,” vertelt Nicole. “Als ik me deze stijl inbeeld, denk ik aan een Turks kelim-tapijt, een vintage cocktailtafel omringd door een fauteuil in Lodewijk XV-stijl bekleed met oranje fluweel, Italiaanse poefjes uit de jaren 1930, een Hans Wegner-fauteuil en een bamboe bijzettafel aangevuld met een lithografie door Andy Warhol.”

Franse elegantie

Als boho chic gaat over het lak hebben aan regels, sluit Franse elegantie aan bij onze heimwee naar klassiek design. In voorjaar/zomer 2020 modeweek werden ontwerpers als Balenciaga, Burberry, Alexander McQueen en Celine par Hedi Slimane gepresenteerd met Chanel-silhouetten uit de 20e eeuw, gecombineerd met burgerlijke tweedehands kleding en stoffen. Dit is een trend die je binnenkort ook in onze huizen zult zien.


Franse elegantie

Een van onze interieur-experts, Annick van Itallie, beschrijft de trend als; “een evenwicht vinden tussen de elegantie van historische stijlen. Als ik aan French Elegance denk, stel ik me de door Versailles geïnspireerde weelde voor - een wandspiegel in Louis XIV-stijl, hangend naast een sierlijk wandtapijt uit Aubusson, een vergulde houten en marmeren Rococo-console en een zijden kleed."

Het is een echt weelderig beeld en Franse elegantie schuwt het sierlijke niet, maar deze stijl heeft meer dan alleen nostalgie voor het interieur van een Sofia Coppola-achtige Marie Antoinette. Het gaat ook over het waarderen van de klassieke lijnen en het palet van een stijl die al eeuwenlang tot de verbeelding spreekt.

Engels landhuis

Trends kunnen komen en gaan, maar onze obsessie met tv-programma's als Downton Abbey en The Crown zullen doorgaan tot diep in 2020. De verfijnde elegantie van een Engels landhuis heeft iets dat spreekt tot de landminnende aristocraat in ons allemaal. Stel je voor dat je achterover leunt op een Chesterfield-bank met oorvleugels, voor een knetterend haardvuur en met een glas fijn gerijpte sherry of whisky in de hand.


Engels landhuis

Annick licht toe: “Voor mij is deze trend een geweldige kans om de bibliotheek van een klassiek Engels landhuis te recreëren. Het draait allemaal om het creëren van een gezellige omgeving om met vrienden samen te komen en een spelletje snooker of bridge te spelen."

Dit is echt een trend voor de verzamelaars onder ons. Nostalgie is een sterk gevoel en het verzamelen van antieke curiosa blijft een populair tijdverdrijf. Met Engels landhuis heb je de perfecte setting om je nieuwste aanwinst weer te geven - of het nu een Victoriaanse schaakset of een Canterbury lessenaar is - badend in zachte verlichting en klaar om te worden bewonderd.

Comme à la Brocante

Van Parijse appartementen en Engelse landhuizen tot het plezier van het ontdekken van iets onverwachts op een vertrouwde plek. “Comme à la Brocante is een stijl die je een hernieuwde waardering voor antiek kan brengen,” legt interieurdeskundige Francisco Alvarez uit. "Hier kunnen klassieke meubels en decoratiestukken uit het begin van de 20e eeuw worden gecombineerd in een traditionele maar ook eigentijdse visie."


Comme à la Brocante

In de eerste plaats: dit is een designtrend die zich bezighoudt met de unieke verhalen van alledaagse objecten. “Het algemene gevoel van een Comme à la Brocante-kamer is alsof de bezoeker een wandeling maakt over een vlooienmarkt of een kleine antiekwinkel bezoekt op zoek naar bijzondere vondsten. Een kamer waar je een oude schommelstoel, een laat 19e-eeuwse kast of een mooie, handgesneden houten kist kunt vinden.”

Met lichte tinten en natuurlijke materialen, is Comme à la Brocante een uitbreiding van de recente shabby chic-trend, maar met een iets speelser uiterlijk. "Dit gaat over genieten van antiek en ze op een ongebruikelijke manier herbestemmen", zegt Francisco. "Als een rustieke boekenkast waar een console of het hoofd van een pop een boekensteun kan worden, fungeert een vintage koffer als bijzettafel en een grote tafel met een mooi patina biedt plaats aan bronzen kandelaars."

Mediterraans huis

Pantone heeft onlangs aangekondigd dat hun kleur van het jaar voor 2020 zal worden "geïnspireerd door de zee", en terwijl er druk gespeculeerd wordt over de exacte tint, nemen we een moment om te genieten van het warme blauw en de zongebleekte steen van de Mediterraans huis trend. Francisco leidt ons langs de hoogtepunten:

"Een Mediterraans huis hoort thuis in een inspirerend en optimistisch interieur geopend en beïnvloed door de natuur en het licht", legt hij uit. “Het gaat erom de sfeer op te roepen van een schaduwrijke villapatio, beschermd tegen de zon en toch badend in het licht. Het is een ruimte om met vrienden buiten te eten aan een lange houten tafel, gekleed met wit tafellinnen en keramisch servies."


Mediterraans huis

"Of het is ontspannen op een vintage rieten stoel in een Italiaanse tuin, luisterend naar het geluid van de golven. Het is een terras met zeezicht in een licht huis, waar je kleurrijke Moorse stof vindt naast enkele Versace-kussens, een Spaanse collectie terracotta-aardewerk en een diepe bank, met een grote ijzeren tafel voor een marmeren open haard."

____________________

Bekijk onze nieuwste Interieur- en decoratieveilingen voor wat inspiratie, of registreer je als verkoper in deze categorieën met Catawiki.

Ontdek meer interieurs en decoratie


Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Hoe antiek te gebruiken om je tuin naar een hoger plan te tillen

Straatkunstenaars om in 2020 in de gaten te houden

Wat is de volgende stap voor de moderne kunstmarkt?

Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu