Inspiratie

Zo ziet het huis van een wereldreiziger eruit

Door B | 6 november 2019 | Bijgewerkt op 5 mei 2023


De wereld van interieurdesign is altijd in beweging en deze week nemen we een stijl onder de loep die we 'World Traveller' noemen. Lees verder om meer te weten te komen over deze avontuurlijke esthetiek en hoe je deze in je eigen huis kunt recreëren.


Wat is 'World Traveller'?


Een beetje van de verwondering mee naar huis nemen die je voelt als je op een nieuwe plek landt – dat is waar het bij 'World Traveller' om draait. Het gaat om het creëren van een authentieke stijl – geen replica's – door stoffen, materialen, kleuren en souvenirs van over de hele wereld te gebruiken. Of je nu objecten koopt terwijl je reist, of gewoon een foto maakt om het later te kunnen kopen, je huis zal al snel een weerspiegeling worden van je meest avontuurlijke kant.



Haal het buitenleven naar binnen met veel groen, kussens en geweven stoffen

Het is iets voor jou als...


Je constant aan het reizen bent, aan reizen denkt, over reizen praat of alle drie. Je houdt ervan jezelf te omringen met souvenirs van de vele plaatsen die je hebt bezocht en je esthetiek is net zo avontuurlijk als jij.


Wees niet bang om stoffen en kleuren te combineren die botsen – de wereld is tenslotte overal anders


Wat zijn de essentiële stukken die je in ieder geval moet hebben?

Tapijten uit het Midden-Oosten


Reizen kan behoorlijk chaotisch zijn, maar dat betekent niet dat jouw stijl ook zo moet zijn. Dikke, luxe tapijten uit het Midden-Oosten zijn een prachtige manier om een zintuiglijke herinnering aan je laatste reis op te roepen, terwijl je een beetje orde en harmonie in een kamer brengt. Als je op de zachte wol van een Shirvan of Perzisch tapijt stapt, waan je je in een luxe villa. Tapijten uit het Midden-Oosten zijn extreem duurzaam en kleurvast, waardoor ze ideaal zijn voor een sociale ruimte, bezaaid met vloerkussens en lage tafels.



Vloerkleden hoeven niet altijd het middelpunt te zijn – ze zijn ook perfect aan het voeteneinde van je bed

Praktisch gezien kunnen de diepe roodtinten en juweelkleuren die gebruikt worden in Midden-Oosterse tapijten helpen om van een kamer een mooi geheel te maken. Op het eerste gezicht hebben die set borden die je in Florence hebt gekocht, de lamp die je op de kop hebt getikt in Buenos Aires en het blikken Americana bord uit New Orleans misschien niet veel gemeen. Maar plaats ze in een kamer met een Perzisch tapijt als middelpunt en je zult wellicht verrast zijn door het harmonieuze kleurenpalet dat naar voren komt.


Rotan meubels


Het is moeilijk om geen gevoel van nostalgie te ervaren wanneer je geconfronteerd wordt met de gouden tinten en organische lijnen van rotan meubels. Diegenen onder ons die in koudere klimaten wonen, zullen goede herinneringen hebben aan het zitten in deze veerkrachtige houten stoelen terwijl ze uitkijken over een strand en iets fruitigs drinken. Ondertussen zullen degenen onder ons die gezegend zijn met warmer weer hun eigen positieve associaties hebben, aangezien rotan meubels robuust en aantrekkelijk genoeg zijn om elke kamer te verfraaien. En hoewel rotan in verschillende vormen verkrijgbaar is, van gebogen voetenbankjes tot uitgebreide opbergunits, is het haast onmogelijk om de klassiekers te overtreffen.



Rotan schreeuwt zomer, maar het werkt net zo goed binnen als buiten

Rotan stoelen zijn een kenmerk van de 'World Traveller'-stijl, zowel vanwege hun zonnige, speelse ontwerp als vanwege het canvas dat ze bieden voor je andere souvenirs. Wat je kleurenschema ook is, je kunt er zeker van zijn dat donker of licht rotan er perfect bij past. Kies voor tapijt kussens, geweven dekens, geborduurde kleden; ze komen allemaal goed tot hun recht op een rotanstoel.


Traditionele ambachten


'World Traveller' gaat niet alleen over opvallende stukken; het gaat ook over het creëren van kleine momenten om na te denken over en te genieten van de plaatsen waar je bent geweest of de plaatsen die je op een dag wilt bezoeken. Traditioneel ambachtswerk is een van de puurste uitingen van een land, regio of bevolkingsgroep. Je kunt handgemaakte zilveren kandelaars bewonderen, lokaal met de hand geverfde zijde van een Indiase lappendeken, met je vingers over het koele aardewerk van een Chinees theeservies gaan, of herinnerd worden aan een dag dat je schelpen verzamelde op een wit zandstrand in Indonesië. Als vakmanschap iets is waar je echt van houdt, dan is de Modern Craft-stijl misschien iets voor jou.



Kies voor handgemaakte objecten zoals kandelaars en glaswerk, of gedessineerd aardewerk om wat textuur aan een ruimte toe te voegen


____________________

Bekijk onze nieuwste Interieur- en decoratieveilingen voor meer inspiratie, of registreer je als verkoper in deze categorieën bij Catawiki.


Ontdek meer Interieur en decoratie | Interieurstukken


Deze artikelen vind je misschien ook interessant:


Hoe stijl je je huis in eclectisch maximalisme

Hoe versier je je tuin met antiek

Hoe versier je je tuin met behulp van mineralen en kristallen

Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu